Nayteikkuna

Arturia Pigments – omalla soundilla!

Klassikkosyntikoiden virtuaalisia vastineita 20 vuotta koodannut Arturia on tiedotteen mukaan nyt kiteyttänyt tutlkimustyössä kertyneet koikemukset ensimmäiseen ikiomaan syntetisaattoriinsa.

 

Pigments on  softasyntikka, jossa on kaksi erityyppistä, rinnakkaista äänentuottokoneistoa: perinteistä kolmen oskillaattorin analogisyntikkaa muistuttava virtuaalisoitin, sekä morfaukseen ja laitteeseen ulkoa tuotujen aaltomuotojen käyttöön kykenevä Complex Wave Table -koneisto.

 

 

Valinnanvaraa on myös suotimissa, joiden valikoimaan kuuluu klassisia Arturia V Collection -soittimista tuttuja suosintyyppejä sekä uudenaikaisia fillttereitä kuten "surgeon" ja "comb".
Lisäksi suotimia voi kytkeä vapaasti rinnan tai sarjaan ketjutettuina.

 

 

Havainnollisessa käyttöliittymässä myös soivaa aaltomuotoa voi  tarkastella oskilloskooppimaisesta näytöstä, jolloin kaikki muokkaustoimet näkyvät suoraan visuaalisina muutoksina aallon kuvaajassa. Ylempänä näkyvä kaksiulotteisin kuvaajan vaihtoehtona on myös kolmiulotteinen näkymä (alla).

 

 

Modulaatiopuolella Arturia kuvailee omaa luomustaan toteamalla, että mitä tahansa kohdetta voi moduloida millä tahansa keinolla.
Graafisessa modulaatioeditorissa reitityksiä voi tarkastella modulaattorista päin katsellen tai modulaation kohdetta tutkien.
Tyypilliset verhokäyrien, ja LFO-oskillaattoreiden lisäksi valikoimassa on funktio-generaattorin tuottamia ja satunnaisuuteen perustuvia modulaattoreita.
Pigmentsin voi myös ohjelmoida neljä makroa, joiden kautta voi hallita usean eri parametrin käyttäytymistä samanaikaisesti.

 

 

Pigments on varustettu omalla efektiprosessorillaan, joka sisältää 13 erityyppistä muokkaustyökalua ja tehostetta.
"Studioluokan efekteiksi" luonnehdittujen joukossa on mm. perinteinen overdrive-särö sekä uudempien aikojen bit crusher -möyhennin, parametrinen eq, kompressori, chorus/flanger, delay ja reverb, sekä mielenkiintoinen "wavefolder", joka taittaa tietyn kynnystason ylittävät aaltomuodon huiput alaspäin, jolloin syntyy kokonaan uusia ylä-ääneksiä.
Efektejä voi käyttää sekä insertti- että send-tyyppisesti.

Ilmeikkyyttä sointiin tuovat myös polyrytmiikkaan pystyvä sekvensseri sekä arpeggio-generaattori, joilla voi rakentaa hyvinkin monimutkaisia kuvioita eri tapahtumia ketjuttaen.


Pigments toimii itsenäisenä soittimena VST 2.4-, VST 3-, AAX-, sekä Audio Unit -formaateissa (AU vain 64-bittisissä DAW-ohjelmissa)

Laitteistovaatimukset Windows-puolella ovat: Win 7+ (64bit) ja PC: 4 GB RAMs sekä 2.5 GHz CPU, 1GB vapaata levytilaa ja OpenGL 2.0 -sopiva GPU

Laitteistovaatimukset Macilla ovat OS 10.10+ ja koneessa 4 GB RAM sekä 2.5 GHz CPU, 1GB vapaata levytilaa ja OpenGL 2.0 -sopiva GPU
 

Lisätiedot: EM Nordic

 

02.01.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy