ARX Blue DI yhdistää bluetooth-signaalin balansoituun analogiliitäntään

Image

Erilaisten apulaitteiden valmistajana aiemminkin kunnostautunut ARX huomasi jälleen audioväen arjessa työkalun mentävän aukon. Ja kehitti sen täytteeksi DI-boksin, joka ottaa vastaan stereofonista audiota välittävän bluetooth-signaalin, muuntaa sen analogiseksi ja luovuttaa sitten eteenpäin kahden balansoidun lähdön kautta.

Valmistajan mukaan älypuhelinten, tablettien ja muiden bluetooth-laitteiden aikakaudella erilaiset presentaatiot, seminaarit, ex tempore -ohjelmanumerot ynnä muut aiheuttavat jatkuvasti tilanteita, joissa perinteisen audiolaitekehikon ulkopuolelta tuleva vekotin pitää saada liitettyä äänentoistojärjestelmään.

Eräs mahdollisuus on langaton bluetooth, jonka signaali saadaan nyt muunnettua ammattistadardin mukaiseen balansoituun analogimuotoon ja vietyä sitten kaapelia myöten eteenpäin. Laitteen nimellinen lähtöimpedanssi on 200 ohmia, eikä se vaimenna tai vahvista saapuvaa signaalia vaan välittää sen muuttumattomalla voimakkuudella. 

 

Image

 

Blue DI:n toimintasäteeksi ilmoitetaan 12 metriä, jonka sisällä olevan laitteen lähettämän signaalin se pystyy ottamaan luotettavasti vastaan.

Saapuvan digitaaliaudion näytetaajuus voi olla olla joko 44,1 tai 48 kHz, ja Blue DI lukee koodeja aina 32-bittiseen asti.

ARX Blue DI on yhteensopiva Bluetooth 2.1-versiosta ylöspäin, ja se toimii 48 voltin phantom-syötöllä, tai erillisellä virtalähteellä.

Lisätiedot: Audico