ARX the Mixxmaker – mobiiliajan mikseri

Image

Älypuhelimista, tableteista, kannettavista tietokoneista sekä muista USB- tai Bluetooth-yhteydellä viestivistä välineistä on tullut yhä tavanomaisempi päänvaiva esitystekniikasta vastaaville henkilöille, olipa työpaikkana kokoushotelli, messukeskus, firman auditorio tai vaikkapa kuntosali, jonka ohjaajalla on biitit mukanaan iPodissa.

Australialainen ARX tarjoaa ratkaisuksi aiemmin markkinoille tuomiensa soviterasioiden jatkoksi nyt Mixxmaker-räkkimikseriä, jossa asia on huomioitu jo eri kanavien tulopuolella. Tarjolla ovat erilliset kanavat Bluetooth- ja USB-yhteyden ohessa pikkusoittimissa tyypillisesti käytettävälle analogiselle miniplugi-kytkennälle, sekä lisäksi kaksi perinteistä mikrofoni/linjakanavaa ja kaksi linjatason stereokanavaa.

Mikrofonikanavissa on erikseen gain- ja level-säädöt, sekä 48 V phantom-syötöt. Linjatason stereokanavissa tulotason sovitus hoidetaan takalaitaan sijoitetuilla trimmereillä.
Kaikissa kanavissa on omat voimakkuudensäätimensä ja päälohkossa erikseen masterit joko vasen/oikea tai alue 1 / alue 2 -käyttöön. Kolmas lähtö summaa edelliset ja sillekin on oma tasonsäätimensä.
Mixxmaker on varusteltu myös kolmialueisella master-ekvalisaattorilla.

Image


Mixxmakerin takalaidasta löytyy jakki painokytkimelle, jolla komento- tai kuulutusmikrofonin käyttämä audiokanava avataan. Takalaidan priority-kytkimellä taas voidaan määrittää ykköskanava hallitsevaksi, jolloin mikseri vaimentaa automaattisesti muita kanavia 20 desibeliä aina silloin, kun ykköskanavaan puhutaan.

Etulaidan ledit ilmaisevat Bluetooth-yhteyden, USB:n aktiivisuuden, ykköskanavan prioriteetin, phantom-syötön käytön sekä lähtöjen kytkennän monofoniseksi.

Lisätiedot: Starlike