Nayteikkuna

Ashdown CTM 30 Little Stubby – putkisoundia bassolle

Basisteille suunniteltu CTM 30 Little Stubby on viimeisin tulokas Ashdown Custom Shopin Classic Tube Magnifier -putkinuppien sarjaa.

Uutukaisellaan valmistaja on pyrkinyt viemään perinteistä bassonuppia hieman kevyempään suuntaan. Ashdown CTM 30 Little Stubby painaa 12 kiloa, ja jatkuvaa tehoa sen kerrotaan tuottavan 30 wattia, kiitos neljän EL84-pääteputken. Etuasteen putkikoostumuus on puolestaan seuraava: 1 x ECC81, 1 X ECC82, 2 x ECC83.

(klikkaa kuva isommaksi)

 

Ashdown CTM 30 Little Stubby on varustettu yhdellä instrumenttitulolla, jossa on sensitivity-kytkin. Low-vaihtoehto on tarkoitettu ensisijaisesti aktiivimikeille ja High passiivimikeille. Ashdown CTM 30 Little Stubby tarjoaa äänen voimakkuuden ja säröytymisen säätämiseen drive- ja volume-säätimet, joista jälkimmäisellä siis kontrolloidaan vahvistimen yleisvoimakkuutta. Ekvalisaattori on perinteiseen tapaan passiivinen ja kolmialueinen (bass, middle, treble).

Ashdown CTM 30 Little Stubby on varustettu lisäksi feedback-säätimellä. Sillä voidaan valmistajan mukaan muunnella bassotaajuuksien slope-arvoa. Toisin sanoen, säädintä käyttäen on mahdollista varioida vahvistimen soundia vanhan koulun vintage-putkisoundista aina tiukkaan metallibassoon.

(klikkaa kuva isommaksi)

 

Ashdown CTM 30 Little Stubby on varustettu putkiohjatulla efektilenkillä, joka sijaitsee kytkennässä etu- ja pääteasteen välissä ennen volume-säädintä. Sen kerrotaan olevan sopiva monenlaisille efekteille, ja luupin taso on riippuvainen etuasteen voimakkuudesta. Ashdown CTM 30 Little Stubbyn varustukseen kuuluu myös TRS-jakilla toteutettu DI-lähtö. Sitä ei tule käyttää ellei vahvistin ole kytketty kuormaan. Kauitunlähtöjä on kaksi, kahdeksan ja neljän ohmin kuormalle, mutta vain yhtä voi käyttää kerrallaan.

Muiden Ashdown CTM-nuppien tavoin 30 Little Stubby on varustettu VU-mittarilla tason seuraamiseen. Muuntajien kerrotaan olevan käsinkäämityt. Fyysisiltä mitoiltaan vahvistin on 400x220x80 millimetriä.

Lisätiedot: Nordsound

13.06.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy