Nayteikkuna

Ashdown Newt ja Ant – kitaristin ja basistin pedaalilautavahvistimet

Ashdown esitteli tammikuun NAMM-messuilla kitaristeille ja basisteille suunnatut Newt- ja Ant-vahvistimet. Ne on suunniteltu asennettavaksi pedaalilautaan, sillä soitetaanhan nykyään keikkoja joskus vain pedaalien kanssa.

 

Ashdown Newt tarjoaa seuraavat liitännät: instrumenttitulo, balansoitu DI-lähtö, kuulokelähtö sekä Speakon-muodossa oleva kaiutinlähtö.
Säätöominaisuuksia on muutama. Ensinnäkin soundin sävyä voi muokata kolmialueisella ekvalisaattorilla (treble, middle, bass) ja lisäksi hienosäätää scoop-painikkeella.

Ashdown Newt on varustettu myös -10 desibelin vaimennuspainikkeella, jolla kuuma tulosignaali saadaan taltutettua.
Lisäksi on vielä voimakkuussäädin sekä Mute-painike.

Ashdown Newt tuuppaa tehoa maksimissaan 200 wattia (jatkuva teho 140 wattia) minimikuorman ollessa neljä ohmia. Kaiutinliitin on Speakon ja yhteen 16 ohmin kaappiin tehoa luvataan yli 75 wattia.
Painoa vahvistimella on hiukan alle kilon (915 grammaa), ja fyysiset mitat ovat 210 x 118 x 62 (millimetriä) sisältäen nupit ja kumitassut.

 

Ashdown Ant on sitten bassolle tarkoitettu versio samasta aiheesta. Se tarjoaa tehoa neljään ohmiin maksimissaan 196 wattia ja kahdeksaan ohmiin 140 wattia.

 

Ashdown Antissa on ”lämpimän artikuloivaksi ja musikaaliseksi” kuvailtu kolmialueinen ekvalisaattori (treble, middle, bass) sekä hienosäätöön shape-painike.
Lisäksi on tuloliitännän -10 desibelin vaimennuskytkin aktiivibassoille sekä voimakkuussäädin ja Mute-painike.

Ashdown Ant on varustettu vastaavilla liitännöillä kuin toveri Newt. Painoltaan ja mitoiltaan se on myös yhtäläinen.

Ashdown Ant ja Newt on varustettu sisäisellä virtalähteellä ja niissä on virtapainike.
Kotelo on valmistettu alumiinista.

Lisätiedot: Nordsound

06.02.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy