Nayteikkuna

Ashdown OriginAL 500 – potkua pikkunupista

Englantilaisen bassolaitevalmistaja Ashdownin uutuuksiin kuuluu tehokkaampi versio suositusta OriginAL 300 -nupista. Nyt teho on nostettu 500 wattiin, mutta koko on pysynyt edelleen varsin kompaktina, eikä painoakaan ole enempää kuin 2,5 kilogrammaa.


Ashdown OriginAL 500 on varustettu yhdellä tuloliitännällä, joka voidaan painikkeella muuttaa joko passiivi- tai aktiivibassoille sopivaksi. Kun Passive/Active-painike aktivoidaan, saadaan aktiivibasson kuumalle signaalille -15 desibelin vaimennus.
Ashdown OriginAL 500 -nupissa on ennen ekvalisaattoria myös Shape-painike, joka puolestaan ”skuuppaa” soundia jo valmiiksi jonkin verran korostamalla strategisia taajuuksia.
Input-säätimellä asetetaan tulosignaalin taso, jota voi tarkkailla VU-mittarista.

Ashdown OriginAL 500 on varustettu viiden kaistan ekvalisaattorilla (bass, lo-mid, middle, hi-mid, treble), joka on valmistajan manuaalin mukaan vuosien saatossa ”hyväksi havaittu”. Output-säätimellä puolestaan säädetään vahvistimen yleisvoimakkuus.

 


Ashdown OriginAL 500 on myös liitännöiltään verraten runsas. Säädinpaneelin on sijoitettu efektilenkki (send, return) sekä balansoitu DI-lähtö XLR-muodossa.
Takaosasta löytyy kuulokelähtö sekä kaksi kaiutinlähtöä. Minimikuormaksi ilmoitetaan on 4 ohmia.

Ashdown OriginAL 500 -nupille tarjotaan viiden vuoden takuu, mikäli se on alkuperäisen omistajan hallussa.

Lisätiedot: Nordsound

13.08.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy