Audiaire Zone – kaksi oskillaattoria ja roppakaupalla kaikkea muuta

VST-, AU- ja AAX-formaateissa toimiva Zone on syntikkaveteraaniksi tituleeratun Sharooz Raoofin uusin luomus.

Virtuaalisoittimen oskillaattorit tuottavat tiedotteen mukaan kaikki tyypilliset subtraktiivisen synteesin aaltomuodot, ja lisäksi 147 erilaista yhden syklin erikoisaaltoa.
Jos nämä loppuvat kesken, käyttäjä voi ladata Zoneen myös omia aaltomuotojaan.
Lisäksi Zonessa on erilliset Sub- ja Noise-oskillaattorit.

Modulaatiopuolella valmistaja kuvaa kattausta runsaaksi ja särmikkääksi. Mukana on mm. Jupiter-8:n tyylinen eksponentiaalinen FM-, AM- ja kehämodulointi, ja peräti kahdeksan erilaista särötyyppiä.
Häröilystä pitävät keksinevät käyttöä myös seitsemän samanaikaisesti soivan unisono-soundin paketille, jonka osaset voi panoroida vapaasti stereokuvassa. 

Zonen sykkiväksi sydämeksi mainitaan kuitenkin tehokas parametri-sekvensseri, jonka ansiosta käytännössä minkä tahansa soundiin vaikuttavan kontrolleri tai vaikka aivan jokaisen kontrollerin saa sijoitettua osaksi aikajanaa ja ohjelmoitua tekemään oma juttunsa tietyllä hetkellä.
Yhdelle janalle voi ketjuttaa 32 peräkkäistä tapahtumaa. Aikajanoja voi olla useita rinnakkaisia ja ne voidaan tahdistaa toimimaan itsenäisesti omassa tempossaan.
Lisäksi kontrollereiden toimintaa voi ohjata myös satunnaismuuttujalla.

Valmistajan mukaan soittimessa on luonnollisestikin myös nuottisekvensseri, jossa puolestaan on omat muuttujansa.

Suodinpuolella Zone tarjoaa useita erilaisia suotimia aina 48 dB oktaavia kohden vaimentaviin filttereihin saakka.
Kaksi LFO:ta ja kaksi verhokäyrägeneraattoria, kahdeksan slotin modulaatiomatriisi, kahdeksan vapaasti eri toiminnoille määriteltävää makrosäädintä sekä kolmialueinen eq antavat puitteet soundin perusmuotoiluun.
Tehosteiksi matkaan on pakattu mukaan vielä neljä inserttiefektiä, joilla hoituvat tyypilliset mausteet (delay, reverb, chorus, flanger, phaser, compression, distortion, jne.)

Skaalattava graafinen käyttöpinta ja 400 soundityypeittäin lajiteltua preset-ohjelmaa tekevät valmistajan mukaan alkuunpääsystä helppoa.

Introducing Zone from Audiaire on Vimeo.

Lisätiedot: Audiaire

10.12.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy