Audient ASP800 – putipuhtaasta retrosäröön

Image

Image

 

 

Vuosi takaperin Audient esitteli Frankfurtissa kahdeksankanavaisen ASP880-etuvahvistimen, joka ehdittiin jo ottaa Riffin käyttötestiinkin viime syksynä. Nyt teemasta esiteltiin kahdella erikoiskanavalla höystetty uusi muunnelma, ASP800.

Uutukaisen kaksi ensimmäistä kanavaa on määritelty retro-tarkenteella ja ne tarjoavat runsaimman varustelun. Tulopuolella niissä on sekä balansoidut mikrofoniliitännät että sähkökitaralle tai -bassolle suunnitellut JFET-kytkennät normijakeilla.

Image

Kytkinvalikoimakin on peruskanavia laajempi ja käsittää namikat phantom-syötölle, tulosignaalin napaisuuden käännölle ja signaalitason vaimennukselle (-15 dB).
Suurin ero löytyy kuitenkin HMX- ja Iron-kytkimistä, joista ensimmäisen toiminnallisena parina on Drive-potentiometri ja jälkimmäisen kaverina Magnetic Drive -säädin.

HMX jäljittelee 60-luvun putkikytkentöjen tuottamaa harmonista säröä, jonka voimakkuutta säädellään Drive-hanikalla. Audientilta kerrotaan, että erillisillä mosfet-transistoreilla toteutetun kytkennän tuottama epäsymmetrinen särö tukevoittaa ja sävyttää soundia tavalla, jota voi hyödyntää lähes minkä tahansa äänilähteen kanssa – kiitos musikaalisen luonteen sekä portaattoman säätimen, jolla tehostetta voi annostella. 

Iron puolestaan on muuntajakytkentä, jonka tuottama magneetin kyllästymissärö ja samaan soppaan mausteeksi lisätty mosfet-kytkentä tuottavat 70-luvulle tyypillistä soundia. Jälleen portaattomasti mukaan miksattavalla tavalla.

Image

ASP800:n kuusi seuraavaa kanavaa ovat perusäänitykseen tarkoitettuja ja niiden varusteluun kuuluvat vahvistuksen säädön lisäksi vain kytkin phantom-virran syöttöön ja signaalitason vaimennukseen (pad).

Lähtöpäässä tarjolla ovat balansoidut analogiset linjalähdöt sekä digitaalinen Adat-normin väylä, jonka syöttämiseen Audient käyttää Burr-Brown A/D-muuntimia.
Erillinen sanakellon tulo täydentää liitännät.

Lisätiedot: Bright Sales & Installation

Frankfurtissa 2014 esitellyn ASP880-interfacen testi julkaistiin Riffin printtinumerossa 4/2014 ja sen voi lukea nyt netistä tämän linkin kautta
Audient iD22-monitorikontrolleri/USB-interfacen testin taas voi lukea tästä.