Nayteikkuna

Audient EVO – valmiina heti!

NAMM 2020 -messuilla eilen julkistetut EVO 4 ja EVO 8 ovat pro audio -puolella meritoituneen Audientin avaus reissumuusikoille sekä esimerkiksi podcastaajille suunnatussa tuotevalikoimassa.

Valmistajan tiedotteesta poimittakoon alkuun kaksi johtoajatusta: äänikortin pitää kulkea mukana vaivattomasti ja sen täytyy olla mahdollisimman yksinkertainen, jotta toimeen pääsee nopeasti. 

EVO 4 liitetään tietokoneen USB-C-liitäntään ja sen kautta saa sekä tallennettua että kuunneltua kahta kanavaa kerrallaan.
Tallennettava tulosignaali ohjautuu monitorointiin suoraan laitteen sisällä.

 

 

Audientilta kerrotaan, että uutuusmallien mikrofonivahvistimet ovat juuri EVO-mallistoa varten kehitetyt ja käytön helppoudesta puolestaan huolehtii automaattinen Smartgain-säätö, joka asettaa sopivan vahvistuksen ääninäytteen perusteella.
Pro-käyttäjät voivat halutessaan ohittaa automatiikan ja säätää gainin manuaalisesti perinteiseen tapaan, ja mikrofonivahvistimia voi ohjata suoraan DAW-ohjelmasta.

Vahvistusta EVO-mikrofonivahvistimet antavat enimmillään 58 desibeliä, ja niiden EIN-normin mukaiseksi kohinaetäisyydeksi kerrotaan 127 desibeliä.
48 voltin phantom-syöttö aktivoidaan kytkimellä.

Muunnokset analogisesta digitaaliseksi ja toisinpäin tehdään 24-bittisesti ja näytetaajuus voi korkeimmillaan olla 96 kHz.
Laitteen dynamiikka-alueeksi ilmoitetaan 113 desibeliä.
Latenssiksi signaalin kululle laitteen läpi ja takaisin kerrotaan neljä millisekuntia.

 

 

Takalaidan tulot on toteutettu XLR-komboliittimin ja molemmat kanavat toimivat myös linjasignaaleilla.
Kolmantena vaihtoehtona EVO 4 huolii sisäänsä sähkökitaran tai -basson signaalin, ja kytkentää varten etulaitaan on sijoitettu yksi 6,3 mm:n jakki.
Instrumenttisignaalin vahvistuksesta vastaa JFET-etuaste.

Etulaidan toinen jakki on kuulokekuunteluun, ja lisäksi laitteen takalaidassa on lähdöt tarkkailukaiuttimille (yksi stereopari).

Käyttövirtansa EVO 4 poimii USB-väylän kautta (USB 2.0 -normin mukaisesti).
Laitteen mukana toimitetaan ohjelmisto/plug-in-lajitelma.


Laite-duon isompi puolisko – EVO 8 – tuplaa liitäntöjen määrän melko suoraviivaisesti: mikrofonituloja on neljä, kuulokelähtöjä kaksi ja tarkkaamokaiuttimiakin saa kytkettyä kaksi paria.

Instrumenttituloja on tässäkin mallissa yksi, samaisella JFET-etuasteella toteutettuna.

EVO 8 liitetään sekin tietokoneen USB-C-väylään ja laitteen tekniset suoritusarvot vastaavat EVO 4 -mallia.

Lisätiedot: Intersonic Suomi

 

15.01.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy