Nayteikkuna

Audient iD14 – pikkupajan kompakti kontrolleri

 

 

Audient hyödyntää isojen miksereidensä yhteydessä kehittämäänsä audiotekniikkaa ja kasvattaa mallistoa pikkupajan tarpeisiin räätälöidyillä laitteilla.

Frankfurtin musiikkimessuilla esitelty iD14 muistuttaa perusidealtaan Riffissäkin testattua iD22-kontrolleria, jonka perusidea on tarjota muutama korkealaatuinen äänikanava tietokoneelle päin sekä monitorointi tarpeellisine säätimineen.

Uusi malli ei korvaa aiempaa vaan tuo sen rinnalle kevyemmän vaihtoehdon, jossa on kuitenkin muutama aivan omakin jujunsa. Tuttuja piirteitä ovat metallikotelon muotoilun ohessa Audientin A-luokan kytkentäperiaatteella toteutetut mikrofonivahvistimet, J-Fet-tulo sähkökitaralle/bassolle, sekä analogisen ja digitaalisen maailman tulkkauksesta huolehtivat BurrBrown-muuntimet.

Aivan uusi ominaisuus on kookkaaseen kuunteluvoimakkuden säätimeen integroitu scroll-toiminto, jolla tietokoneen audio/sekvensseri-ohjelmaa voi rullata eteen ja taaksepäin.


Myös iD14 laajenee tarvittaessa, kiitos optisen digitaalitulon, jonka kautta siihen voi tuoda kahdeksan kanavaa ulkoiselta laitteelta. Niitäkin Audient tarjoaa kahta mallia, kun ASP880 sai samaisilla Frankfurtin messuilla rinnalleen uuden ASP800-etuvahvistimen


Kuuntelu pääkaiuttimille sekä kuulokkeille miksataan DSP-mikserillä, jolle valmistaja lupaa erittäin pientä latenssia.

Lisätiedot: Bright Sales & Installation

 

 

18.05.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy