Nayteikkuna

Audient iD4 on muusikon oma audiopurkki

Audio interface on silta analogisen ja digitaalisen maailman välillä. Sellainen on yleensä tarpeen, kun tallennetaan musiikkia tietokoneelle ja muokataan tallennetta. Audient iD4 on mallistonsa uusin ja samalla pienin laite ja se on suunniteltu muusikon, säveltäjän tai vaikka sovittajan henkilökohtaiseen työskentelyyn – matkakassiin mahtuvassa koossa.

    
Aiempien iD-sarjan mallien (iD14 ja iD22) tavoin myös iD4 on varustettu valmistajan isoista analogimiksereistä poimitulla mikrofonivahvistimella, jonka lisäksi sähkökitaran tai -basson suoraa liittämistä varten on oma JFET-kytkennällä toteutettu etuvahvistin instrumentille passaavalla imepdanssisovituksella.

Kahden erillisen kuulokeliitäntänsä ansiosta iD4 palvelee esimerkiksi silloin, kun yksi henkilö äänittää tai tuottaa ja toinen laulaa tai soittaa.
Ja mikseipä ominaisuutta voisi hyödyntää myös esimerkiksi soittotunneilla, jolloin kytkyyn saa samanaikaisesti sekä opettajan että oppilaan luurit, yhdet 3,5 mm:n pikkuplugilla ja toiset 6,3 mm:n isolla plugilla.

Monitorointia varten iD4:ssä on suora analoginen signaalireitti etuvahvistimelta kuulokelähtöä edeltävään summavahvistimeen, jossa voi miksata sopivan balanssin äänitettävän ja tallentimelta kuunneltavan äänen kesken.
Lisää joustavuutta kuuntelumiksaukseen antaa Monitor Pan -säätö, jolla suoraan monitoroitavan signaalin voi panoroida portaatta vasemmalta oikealle ja näin sovittaa uudelle raidalle tallennettavan osuuden suoraan oikeaan ympäristöönsä kokonaisuudessa.

Takalaidasta löytyvät myös liitännät kaiuttimille.

Isompien mallien käytäntöä noudattaa myös kansilevyn kookas rullauskiekko, joka toimittaa sekä voluumisäätimen virkaa että nappia painamalla myös tallenteen kelausohjaimen tointa, jolla voi lisäksi säätää tallennusohjelmasta riippuen eri parametreja.

Audient iD4:n muuntimet toimivat 24-bittisesti ja aina 96 kHz:n näytetaajuudelle asti.
Laite poimii käyttövirtansa USB-väylästä ja koje on rakennettu metallikoteloon, jota valmistaja luonnehtii vankaksi.

Audient iD4:n hinnaksi ilmoitetaan 149 euroa.

Malliston järein laite, iD22 on testattu Riffin printtinumerossa 1/2014 ja tuon artikkelin voit lukea nyt myös verkkosivustoltamme tämän linkin kautta (aukeaa uuteen ikkunaan).

Sarjan keskimmäinen, iD14, on puolestaan esitelty tuoteuutisessa, jonka voi lukea tämän linkin kautta (aukeaa uuteen ikkunaan).

Lisätiedot: Bright Finland

10.08.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy