Audient iD44 – interface-sarjan uusi lippulaiva!

Neljällä omalla mikrofonikanavalla varustettu iD44 julkistettiin eilen avatussa NAMM-showssa ja se ottaa paikkansa tuoteperheen järeimpänä laitteena.

 


Neljän mikrofonitulon lisäksi iD44 tarjoaa kaksi optista Adat-väylää, joiden kautta kanavamäärää voi kasvattaa 16 digitaalisella tulolla.
Tulokanavia on yhteensä siten 20, kun taas lähtösuuntaan kanavia on kaikkiaan 24. Vastaavat kaksi Adat-liitäntää lähtösuuntaan kuuluvat nimittäin nekin varusteluun ja niitä voi käyttää vaikkapa muusikoiden omatoimisen kuulokemiksauksen monikanavaisina syöttöinä.

 

 

Ympäröivän järjestelmän tahdistusta varten iD44 on saanut matkaansa myös Word Clock -lähdön BNC-liittimellä.

Sarjan aiemmista malleista tuttuun tapaan iD44:n omat mikrofonikanavat soveltuvat myös linjatuloiksi ja kahdessa ensimmäisessä on lisäksi analoginen inserttipiste ulkoisten prosessoreiden käyttöä varten. Inserttipisteet on toteutettu balansoiduilla kytkennöillä, erillisin lähtö- ja paluuliittimin.

Mikrofonivahvistimet itsessään ovat samoja A-luokan etuvahvistimia, joita Audient käyttää isoissa analogimiksereissään.

Instrumettikäyttöä varten kahteen ensimmäisen kanavaan on myös rakennettu erilliset ja tarkoitukseen optimoidut JFET-etuvahvistimet, jotka löytyvät omien kytkimiensä takaa.
Jakkitulot instrumenttien kytkemistä varten on sijoitettu ergonomisesti interfacen etulaitaan.

Kaksi itsenäistä ja omin volume-säätimin varusteltua kuulokeliitäntää on sijoitettu etulaitaan.
Lähdöt kahdelle monitoriparille löytyvät puolestaan laitteen takaa.

 

 

Perinteisistä studiomiksereistä tuttu komentokeskus on suoraa perintöä iD22:sta, mutta kuuntelun mykistys- ja vaimennuskytkinten rinnalle on nyt lisätty talk back -näppäin komentomikrofonin käyttöä varten.
Toinen uusi piirre on iD-näppäin. Sitä painamalla iD44:n monitorivoimakkuuden säätö muuttuu audiosekvensseristä kulloinkin valitun parametrin säätimeksi, jolla voi hetkellisesti korvata hiiren. 

 

iD44:n myötä on luvassa myös Windows-ajurin päivitys, jonka luvataan parantavan toimintaa pc-ympäristössä.
Mac-puolella iD44 vaatii toimiakseen iD-mikseriapplikaation. 

 

Malliperheen esikoisen, iD22:n käyttötestin voit lukea tämän linkin kautta. Myöhemmin myyntiin tuodun iD4:n käyttötestin puolestaan aukeaa tämän linkin kautta.

 

Lisätiedot: Bright Sales & Installation

26.01.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy