Nayteikkuna

Audient Sono – interface varta vasten kitaristeille

Englantilainen Audient ja ranskalainen Two Notes ovat yhdistäneet osaamisensa ja tuloksena yhteistoiminnasta on syntynyt Sono – erityisesti kitaristin tarpeisiin suunniteltu audio interface putkivahvistuksella ja virtuaalisella äänitysympäristöllä varustettuna.

Kaksikanavaisen Sonon etuvahvistimet ja muunnintekniikka tulevat miksereihin, etuvahvistimiin ja tietokoneiden audiosovittimiin erikoistuneelta Audientilta, pääteasteiden, kaiutinkaappien sekä virtuaalisen äänitysympäristön ja -kaluston simuloimisesta vastaa Two Notes.

 

Kitarakäyttöön erityisesti tarkoitettu Sonon ykköskanava on varustettu 12AX7-putkella, joka voidaan myös ohittaa takalaidan kytkimellä silloin, kun  halutaan äänittää mikrofoneilla tai linjatason signaalia. 

Kolmialueinen analoginen sävynsäätöyksikkö sekä erilliset tulo- ja lähtötason säädöt ynnä putken säröytymiseen vaikuttava drive antavat tutun oloiset työkalut kitarasoundin perusmuokkaukseen.

Loppusilaus annetaan pääteasteen, kaiutinkaapin ja äänitysympäristön simulaatioilla, joiden raaka-aineet on tuottanut Two Notes. 

Arsenaali on sama kuin Two Notes Torpedossa ja se sisältää lukuisia vahvistimia ja kaiutinkaappeja, sekä kahdeksan erilaista virtuaalista äänityshuonetta ja kahdeksan virtuaalimikrofonia.

Virtuaalimaailmaa hallitaan Torpedo Remote -applikaatiolla, mutta Sonossa on myös kolme omaa muistipaikkaa, joihin valmiita settejä voi tallentaa. Niitä käytettäessä laite toimii myös täysin itsenäisenä yksikkönä ilman applikaatiopakkoa. 

Työskentelyergonomian nimissä Sonon etulaitaan on sijoitettu tulojakki kitaralle, sekä lähtöjakki re amp -käyttöä varten. Virtuaalisesti täysin muotoillun soundin vaihtoehtona on siten kätevästi linjasignaalin tallennus sellaisenaan, ja soundin muovailu vasta jälkikäteen re amp -lähtöä ja ulkoista vahvistinta sekä mikitystä käyttäen.

Myös kuulokeliitäntä on etulaidassa, ja tulosignaalin saa monitoroitua viiveettä suoraan kuulokkeisiin. 

 

Takalaidan puolella ovat sitten mm. USB-liitäntä tietokoneelle ja linjatason lähdöt tarkkaamokuuntelulle.

Takapuolen XLR-kombotuloihin voi kytkeä joko mikrofonit tai linjatason ohjelmalähteen ja phantom-virtaa on saatavilla täydet 48 volttia. Ja jos ykköskanavan putken kytkee pois signaalitieltä, Sono palvelee kaksikanavaisena, yleiskäyttöisenä äänitysväylänä. 

Tulokanavien määrän voi kasvattaa kymmeneen liittämällä Sonon optiseen Adat-väylään jokin erillinen kahdeksankanavainen etuaste. 

 

Lisätiedot: Bright Sales and Installation

14.01.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy