Avantone Pro BV-1 MkII – putkimikrofoni studiokäyttöön

Image

Perinteinen ulkomuoto, suuntakuvion vaihtomahdollisuus, tutun oloinen kehtoripustus ja esivahvistimessa putki – siinä resepti, jolla Avantone Pro tavoittelee äänittäjän huomiota.


BV-1 MkII toimitetaan puisessa korurasiaa muistuttavassa pikkulaatikossa, joka puolestaan toimitetaan alumiinivahvisteisessa salkussa. Samaan salkkuun on pakattu myös tärinänvaimennuksesta huolehtiva kehtoripustin, sekä virtalähde, jonka mikrofoni tarvitsee toimiakseen.

 

Image

Sommer Cablen valmistama 7-napainen erikoiskaapeli BV-1 MKII:n ja virtalähteen väliin kuuluu kokonaisuuteen, kun taas virtalähteestä eteenpäin analoginen mikrofonisignaali kytketään tavanomaisella XLR-kaapelilla, jonka hankinnasta vastaa ostaja erikseen.

Image

Mikrofonin suuntakuviota hallitaan virtalähteen päätyyn sijoitetulla säätimellä ja matka kahdeksikosta palloon kulkee totuttuun tapaan hertan kautta.

Esivahvistimessa on kovien äänenpaineiden varalta -10 dB:n vaimennin sekä bassoleikkuri, joiden vipukytkimet on upotettu mikrofonin runkoon.

Kaksikalvoinen kapseli on valmistajan luonnehdinnan mukaan CK12-tyylinen ja halkaisijaltaan 34 milliä. Mikrofonin omassa esivahvistimessa Avantone käyttää venäläisvalmisteista 6072A-putkea ja mikrofonin rungon takapuolella on hukkalämmön poistumiselle avattu säleikkö.

BV-1 MkII:n toistoalueeksi ilmoitetaan 25 Hz – 20 kHz, herkkyydeksi -35 dBV ja itseiskohinaksi alle 17 dB (A-painotuksella). Kohinaetäisyydeksi Avantone kertoo 78 dB (suhteessa yhteen pascaliin A-painotettuna).

Lisätiedot: Avantone