BBE Sonic Stomp Pro – maksimoi soundisi

Image

BBE Sonic Maximizer on ollut pitkäikäinen, suosittu ja edullinen räkkiefekti äänen kirkastamista varten. Jo pidemmän aikaa efekti on ollut saatavilla räkkiversion lisäksi pedaalina.

 

Valmistajan uutuus, Sonic Stomp Pro on neljännen sukupolven pedaaliversio Maximizerista. Se on varustettu alkuperäisellä BBE Pro 2153 -ytimellä, mutta nyt kohinataso on 14 desibeliä alhaisempi, mikä tarkoittaa aiempaa laajempaa dynamiikka-aluetta.

Image

BBE Sonic Stomp Pro on varustettu räkkiefekteistä tutuilla lo contour - ja process-säätimillä, mutta niiden lisäksi on tähän pedaaliversioon lisätty focus-säätö, joka vaikuttaa erikseen keskialueeseen.
Lo contour -säädön nimellinen keskitaajuus on 100 hertsin kohdalla, ja sillä voidaan korostaa matalia taajuuksia aina 14 desibelin verran.
Process-säätimen keskitaajuus on puolestaan 10 kilohertsin kohdalla, ja se mahdollistaa niin ikään jopa 14 desibelin korostuksen.

BBE Sonic Stomp Pro:n uuden toiminnon, focus-säätimen keskitaajuus on puolestaan asetettu 650–700 hertsin välille.
Kun säätimen kääntää täysin vastapäivään, keskialue vaimenee kolmen desibelin verran. Täysin myötäpäivään asetettuna saadaan puolestaan viiden desibelin korostus.
Valmistaja ilmoittaa, että 482i- ja 882i-räkkiefekteistä tutun keskialueen soundin saa tällä pedaalilla asettamalla focus-säätimen keskipäivän kohdalle (-1 desibeliä).

BBE Sonic Stomp Pro:n kytkentä on tehty pcb-levylle through-hole-metodilla, ja ohituskytkentä on tyyppiä true hardwire bypass.
Tulo- ja lähtöjakit on sijoitettu pedaalin päätyyn, samoin kuin liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille.

Lisätiedot: BBE Pedals