Big Muff Pi Hardware Plugin – fuzzizta tehtiin plugari & äänikortti!

Image

Yleensä plugin-efekteillä tarkoitetaan applikaatioita tietokoneen sisällä. Tässä tapauksessa plugin onkin analoginen yksikkö tietokoneen audio-ohjelman inserttiin kytkettynä.

 

EHX Big Muff -fuzzin hohto ei ole himmennyt puolen vuosisadan kuluessakaan. Analogista kytkentää on päivitetty vuosien saatossa useampaankin kertaan, mutta nyt pantiin koko ajatus uusiksi. 

Kerrottakoon alkuun, että laite toimii aivan tavallisena itsenäisenä analogisena efektipedaalina kuten sen kantamallitkin. Sillä erotuksella, että sen muistiin voi tallentaa 10 erilaista asetuskokonaisuutta. Ja USB-liitännän ansiosta efektin voi liittää suoraan osaksi tietokoneessa käytettävää audio-ohjelmaa, jolloin muistipaikkojen määrä kasvaa samalla rajattomaksi.

Ja USB:n kautta pedaalin saa näkymään DAW-ohjelman plugina (AAX, AU, VST), jonka kautta jonkin mono- tai stereoraidan voi kierrättää muroutettavana.

Image

Big Muff Pi Hardware Plugin palvelee myös äänikorttina. Koska analogiset tulot ja lähdöt on toteutettu stereona, voi sen kautta reitittää tietokoneelle kaksi kanavaa analogista audiota ja saman verran kanavia saa pedaalin lähdöistä työpisteen monitorikuunteluun.

Lisäksi laitteessa on erillinen stereojakki kuulokekuuntelulle.

Päällesoittojen kannalta kriittinen latenssittomuus hoituu direct monitor -kytkennällä, joka valitaan omalla kytkimellään. Se jakaa analogituloihin saapuvan signaalin kahteen haaraan, joista yksi ohjataan A/D-muuntimien kautta tietokoneelle, ja toinen suoraan analogilähtöjä edeltävään summavahvistimeen. Siihen ohjataan samalla myös tietokoneelta saapuva signaali, jolloin koneelta kuunneltavat raidat ja uudet tallennettavat raidat asettuvat synkkaan kuten kuuluukin.

Soundillisesti Big Muff Pi Hardware Plugin vastaa valmistajan saatesanojen mukaan lähtökohtaisesti Ramshead-mallia, johon on kuitenkin lisätty kaksi uutta toimintoa.

Tone bypass -kytkimellä voi ohittaa tone-säädön kokonaan. Wicker-kytkimellä tone-säätimen takana olevan suotimen kaista avataan nostamalla yläreunaa niin, että sointi on alkuperäistä Big Muffia kirkkaampi ja terävämpi.

Pedaali toimii joko ulkoisella verkkolaitteella tai tietokoneeseen liitettynä USB-väylän virtasyötön voimalla.

Lisätiedot:
• EM Nordic
• Custom Sounds