Blackstar Anniversary 10 AE – Artisan, Artist & Series One

Vahvistinmarkkinoiden vakiomerkkien joukkoon määrätietoisesti noussut brittivalmistaja Blackstar juhlistaa 10-vuotistaivaltaan kolmikolla, joka käsittää 10-wattiset juhlaversiot Artisan-, Artist- sekä Series One –sarjojen vahvistimista.


Kukin näistä single ended -tyypin  putkivahvistimista on paketoitu tyylikkääseen retroasuun, ja lähtökohtaisesti ne on suunniteltu koti- ja äänityskäyttöön.
Kukin juhlakomboista on varustettu Celestionin 70/80-kaiuttimella, sarjaan kytketyllä efektiluupilla, emuloidulla kaiutinlähdöllä sekä kolmella kaiutinliitännällä (1x16, 1x8 sekä 2x16 ohmia).
Jokaisen mallin etuasteesta löytyy ECC83-putki.

Blackstar Artisan 10 AE on valmistajan luonnehdinnan mukaan brittiläiseen reunasäröön taipuva combo, jonka pääteastetta käskee EL34 –pääteputki. Juhlamalli on varustettu etuasteen boost-toiminnolla, joka valmistajan mukaan mahdollistaa myös indie-maailmaan istuvan komppisoundin ja toisaalta Billy Gibbons -henkisen laulullisen lead-soinnin.

Vahvistimessa on volume-, tone-, reverb- ja master-volume –säädöt.

 

Blackstarilta kerrotaan, että Artist 10 AE perustuu 6L6-putkella toimivaan päätevahvistimeen. Se tarjoaakin soittajalle sekä kirkkaan puhtaan soinnin että paksun soolomurinan.
Vahvistimessa HT-Drive pedaalista johdettu sisäänrakennettu särökytkentä, joka ansioista säröpuolta voi varioida dynaamisesta reunasoundista pehmeään lead-laulantaan.

Varsinainen soinnin muokkaus on Artist 10 AE -mallissa mahdollista gain-, tone, reverb- ja master-säädöillä.

 

Blackstar Series One 10 AE on puolestaan nykyrockin sointia varten suunniteltu moderni vahvistin, jossa pääteputken tehtävää hoitaa KT-88. Vahvistimen puhdasta sointia kuvataan dynaamiseksi, ja high gain -säröpuolta puolestaan soundiltaan tiukaksi.


Series One 10 AE on varustettu Blackstarin patentoidulla ISF-säädöllä, joka valmistajan mielestä antaa särösointiin enemmän joustavuutta kuin yksinkään muu markkinoiden single ended –tyypin putkivahvistin.

Blackstar Anniversary 10 AE -kolmikkoa odotetaan kauppoihin marraskuussa. Jokaista sarjan komboista valmistetaan vain 1000 kappaleen erä.

Lisätiedot: Into-Luthman

 

08.08.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy