Blackstar Artist – soundeja Ameriikan raiteilta brittein saarille

Image

Brittiläinen Blackstar kehitti vahvistimiinsa jo vuosia siten ISF-säädön, jolla vahvistimen perusluonne muuntuu portaattomasti supi-amerikkalaisesta peri-englantilaiseksi. Sama toiminto löytyy myös uudesta Artist-sarjasta.

Artist-malliston ytimenä on kuitenkin 6L6-putkille rakentuva päätevahvistin, joka tarjoaa valmistajan mukaan ensinnäkin USAlaiseen tapaan huiman dynamiikan, mutta sen ohessa englantilaisen A-luokan kytkentäperiaatteella toimiville vahvistimille tyypillisen helisevän soinnin.
Lisäksi päätteen säröytymistä kuvaillaan todella laulavaiseksi.

Kahdesta kanavasta ensimmäinen on pelkistetympi ja se tarjoaa volumen ohella vain tone-säädön. Näillä eväillä soundin voimakkuuden ja kirkkauden voi valmistajan mukaan optimoida juuri passeliksi pääteasteelle.

Image

Image

Sekä Artist 15 että Artist 30 on varusteltu samoin säädöin, vain nuppien asemoinnissa on eroa.

Artist-vahvistimen kakkoskanava tarjoaa Blackstarin mukaan aivan uudenlaisia vapauksia hakea niin puhtaita kuin murollekin rosahtavia soundeja. Sävymaailman moniulotteisuutta tukee alussa mainittu ISF-säätö, jonka yhdestä ääriasennosta löytyy amerikkalaistyyppinen jämäkkä alakerta ja kirkkaasti helähtävä puhdas ylärekisteri, toisesta laidasta puolestaan brittivahvistimille ominainen kuivakkaan pureva klangi. 
ISF-säätö muokkaa samalla koko kolmialueisen sävynsäätöyksikön toimintaa aina kulloisenkin päämäärän vaatimusten mukaisesti.

Artist on vatustettu omalla digitaalisella kaiullaan, jonka kehittämisessä Blackstar kertoo käyttäneensä referenssinään maailman arvostetuimpia studiokaikuja. Lopputuloksen pitäisi nyt sopia höysteeksi niin putipuhtaille kuin säröytetyillekin soundeille.
Lisäksi kaiun perussävyä voi vaihtaa erityisellä Dark/Light-kytkimellä tummasta heleämpään.

Image

Image

Ulkoisille mausteille on tarjolla efektilenkki, ja Blackstar toteaa tiedotteessaan, että erinomaisen artikulaationsa ja soinnin selkeyden ansiosta Artist-vahvistimet pelaavat hyvin yhteen myös kitaran ja vahvistimeen väliin kytkettyjen pedaaleiden kanssa touhuttaessa.

Kaiutinemuloitu linjalähtö kuuluu sekin speksiin.


Lisätiedot: Musamaailma