Blackstar Dept. 10 Boost – ja putki laulaa

Vahvistinvalmistaja Blackstar julkisti syksyllä uuden kitaralle suunnatun boost-pedaalin, jonka kytkennässä on käytetty vahvistinputkea.


Blackstar Dept. 10 Boost on varustettu yhdellä ECC83-triodiputkella (12AX7), joka toimii yli 200 voltin jännitteellä. Pedaalin luvataankin tuottavan putkelle ominaisen orgaanisen soinnin, dynamiikan ja säröytymisen.

Pedaalin toiminta perustuu A-luokan säröasteeseen. Boost-säätimellä annostellaan signaalin vahvistus, ja kun sitä käyttää vain maltillisesti, saadaan valmistajan mukaan puhdas boost-soundi, jonka avulla vahvistin soi dynaamisemmin ja täyteläisemmin. Kun boostia avaa enemmän, vahvistin yliohjautuu, ja soundi kompressoituu enemmän.

Blackstar Dept. 10 Boost on varustettu Baxandall-tyyppisellä kahden kaistan ekvalisaattorilla (low, high).
Korjain on ns. aktiivinen ja eq-säätimien ollessa keskipäivän kohdalla ne eivät vaikuta soundiin mitenkään. Keskipäivän paremmalle puolelle edettäessä suotimet korostavat omaa kaistaansa. Vastavuoroisesti kello kahdentoista lukemasta vastapäivään käännettäessä ne leikkaavat kaistaansa.

Blackstar Dept. 10 Boostin on/off-valo kertoo, milloin pedaali on päällä/pois päältä. Liitäntöjä on perinteiset tulo ja lähtö.

Blackstar Dept. 10 Boostin mukana toimitetaan verkkovirtalähde ( DC 9 volttia / 500 milliampeeria). 

Lisätiedot: Luthman Nordic

08.12.2021
|
Timo Ösman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy