Blackstar Dept.10 Amped 2 – sadan watin teholla

Image

Blackstarin uutuus on efektein varusteltu pedaalivahvistin, joka on pelkistetymmän Amped 1 -mallin tapaan digitaalisesti toteutettu.

 

Blackstar Dept.10 Amped 2 on varustettu yhdellä vahvistinosiolla ja neljällä efektipedaalilla, joista kullekin on oma jalkakytkimensä efektin aktivointiin.
Vahvistintyyppejä on valittavissa kolme, US (Fender), UK (Vox) sekä Classic (Blackstar).
Valittua vahvistinsoundia voidaan säätää särön määrän (gain), ekvalisaattorin (bass, middle, treble) ja master volumen osalta.

Image

Blackstar Dept.10 Amped 2:n säröpedaali tarjoaa kolme valittavaa särötyyppiä (boost, drive, fuzz), joista voidaan säätää särön määrää (drive), sävyä (tone) ja tasoa (level).

Myös modulaatio-lohko on varustettu kolmella efektillä (chorus/flanger, tremolo, phaser).
Valitun efektin säätöön on time-, depth- and level-säätimet. Amped 2:n chorus/flanger-efektissä depth-hanikan vasemmalla puoliskolla säädetään choruksen syvyyttä, ja oikealla puoliskolla flangerin syvyyttä.
Samoin tremolon kohdalla depth-säätimen vasemmalla puoliskolla säädetään tavallisen tremolon syvyyttä, ja oikealla puoliskolla harmonisen tremolon syvyyttä.
Jalkakytkintä pidempään painamalla aktivoituu painotettu tila, jolloin valittu modulaatioefekti soi voimakkaammin.  

Blackstar Dept.10 Amped 2 on varustettu niin ikään kolmella valittavalla delay- ja reverb-efekteillä.
Viiveiden (linear, analogue, shimmer) säätämiseen on time-, feedback- ja level-säätimet, ja painamalla jalkakytkintä pidempään päästään freeze-tilaan, jolloin valitun viiveen decay-aika on pidempi kuin normaalitilassa. Sama päteee reverb-jalkakytkimeen.

Amped 2:n kaikuefekti koostuu kolmesta vaihtoehdosta sekin (room, spring, plate), ja efektin hienosäätöön on time- ja level-säätimet.
Tämän lisäksi on oma poljin delayn tap tempon asettamiseen.

Viritysmittari puolestaan saadaan käyttöön painamalla yhtä aikaa delay- ja reverb-jalkakytkimiä.

Blackstar Dept.10 Amped 2:n pääteaste tuottaa maksimissaan 100 wattia tehoa, mutta tehon vaimennus mahdollistaa myös 20 tai yhden (1) watin tehon.
Lisäksi pääteasteen soundia voi värittää  kolmella vasteella mallinnettujen pääteputkien mukaan (EL84, EL34, 6L6).

Image

Liitäntäpuolella on yksi tulo ja lähtö, efektiluuppi (send, return) valittavalla nimellistasolla, kaksi kaiutinlähtöä (8 ja 16 ohmia), midi-liitännät sekä usb, linja/kuulokelähtö ja balansoitu DI-lähtö (XLR) valittavalla cab rig -kaappimallinnuksilla.
Kaiken kukkuraksi laite on varustettu 9 voltin virtalähteellä, joka antaa maksimissaan 500 milliampeeria virtaa muille pedaaleille.

Blackstar Dept.10 Amped 2 on fyysisiltä mitoiltaan 288 x 80 x 149 millimetriä, ja painoltaan 1,96 kilogrammaa.

Lisätiedot: Luthman