Blackstar HT Venue MkII – keikkajyrien uudet versiot

Blackstar on uudistanut keikkakäyttöön suunnatut HT Venue –sarjan vahvistimet. Uusi mallisto kattaa viisi vahvistinta.

HT Club 40 MkII -combo sekä 50 MkII –nuppi ovat teholtaan pienimmät. Isommille lavoille on suunnattu HT Stage 60 112 MkII- ja 212 MkII – combot sekä HT Stage 100 MkII –nuppi. Vahvistimien teho voidaan kuitenkin tarvittaessa pudottaa kymmenesosaan nimellismäärästä. Fyysistä painoakin kerrotaan olevan aiempaa vähemmän.

Blackstar HT Venue MkII –vahvistimet on moderniin tyyliin varustettu usb-lähdöillä äänitystilanteita varten. Lisäksi varustuksiin kuuluu efektilenkin ja kuuloke-/linjalähdön ohella balansoitu XLR-liitäntä suoraa linjasoittoa varten.
Vahvistimissa on myös uudestaan suunniteltu Reverb-kaiku, jonka kerrotaan olevan ”studiotasoinen”.

Blackstar HT Venue MkII –vahvistimien Clean-kanava soi valmistajan mukaan entistä monipuolisemmin ja sävykkäämmin. Volumen ohella uudessa versiossa on sävysäätöä varten bass- ja treble-säätimet yhden tone-säädön sijaan.
Voice-kytkimen avulla käyttäjä voi valita selkeästi Amerikkaa tai brittisoundia. Näistä ensimmäinen soi tiukemman ja herkemmin. Jälkimmäistä taas luonnehditaan kellomaisen helähtäväksi ja helpommin pienen särön puolelle ajettavaksi.

 

Blackstar HT Club MkII  –malleissa on yksi särökanava, joka on varustettu gain- ja volume-säätimin sekä voice-painikkeella.
Tälle Overdrive-kanavalle on nelialueinen ekvalisaattori, jossa on bass-, middle- ja treble-säätöjen ohella Blackstar-vahvistimien perusominaisuus, patentoitu ISF-säädin. Sillä voidaan liikkua portaattomasti jenkkityylisestä brittilähtöiseen sointisävyyn.

 

 

Blackstar Venue MkII -sarjan HT Stage –vahvistimet tarjoavat kaksi Overdrive-kanavaa. Ne on varustettu gain- ja volume-säätimin. Molemmissa on myös oma voice-kytkin, joista saadaan valittua joko dynaamisempi ja herkempi tai sitten enemmän läpitunkeva soundi. HT Stage MkII –vahvistimien särökanavien luvataan soivan tiukasti ja fokusoituneesti ja kattavan laajan paletin erilaisia särösointeja.
Sävysäädöt (bass, middle, treble, ISF) ovat yhteiset, mutta kanavia vaihdettaessa vahvistin muistaa sen nimenomaisen sointiasetuksen, jota kyseisessä kanavassa edellisellä kerralla käytettiin.

Valmistajan mukaan  mukaan särökanava soi uusissa Blackstar HT Venue MkII –vahvistimissa aiempaa ”rikkaammin ja täyteläisemmin”, vaikka pohjana onkin alkuperäisen sarjan sointi. Valmistajan mukaan on erityisesti pyritty välttämään high gain –tyylisille ratkaisuille tyypillistä sirisevää luonnetta soinnin ylätaajuuksilla.

Blackstar HT Venue MkII –vahvistimissa kaikki soundimoodit ovat vaihdettavissa jalkakytkimellä.

Lisätiedot: Into-Luthman

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

 

 

10.10.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy