Blackstar ID:Core Beam, bluetooth ja tietokone

Image

Blackstar ID:Core Beam on ensisijaisesti harjoitusvahvistin kitaralle tai bassolle, mutta stereotoistonsa ja bluetooth-yhteytensä ansiosta se palvelee myös tietokoneen kaiutinsysteeminä.


Perinteisestä komboista poiketen ID:Core Beamin kaiuttimet on koteloitu kahteen erilliseen ja ilmatiiviiseen osastoon. Valmistajan mukaan tämä antaa erinomaisen stereotoiston ja kanavien välisen erottelun, vaikka kaiuttimet ovatkin lähekkäin.
Kotelo on tyypiltään suljettu, minkä ansiosta bassotoistolle luvataan sekä jämäkkyyttä että täsmällisyyttä. Blackstarilta kerrotaan, että Beamin äänentoisto haastaakin suosittujen MP3-telakoiden soundit.  

ID:Core Beamin vahvistimien nimellistehoksi ilmoitetaan 2 x 10 wattia.

Kitaran- tai bassonsoittoa varten Blackstar on varustanut Beamin erilaisilla valmiilla soundiohjelmilla, joita sähkökitaralle on kuusi kappaletta puhtaista säröpitoisiin, ja lisäksi mukana on kaksi akustiselle kitaralle ja kaksi bassolle tarkoitettua ohjelmaa. Niiden jatkeena on vielä kaksi akustisen kitaran simulointiohjelmaa.
Nämä kaikki sisältävät perussoundin höysteeksi myös perinnehenkisiä efektejä.

Image

USB-liitännän kautta Beam soveltuu myös ääniliitynnäksi moniraitaista audio-ohjelmaa käytettäessä, ja kytkentä avaa samalla mahdollisuuden soundiohjelmien syvälliseen editointiin.

Data-yhteys USB:n tai Bluetoothin kautta ei ole pakollinen menettely: yksinkertaisessa musiikin mukana jammailussa ulkoisen mp3-soittimen tai vastaavan voi kytkeä myös analogisesti pikkujakin kautta.

Ja värivalikoimaan kuuluu myös se alan perinteinen standardi - musta.

 

Lisätiedot: Musamaailma