Nayteikkuna

Blackstar Silverline - monenlaista soundia DSP:n voimin

Blackstar on julkistanut uuden Silverline-vahvistimien malliston, joka perustuu tehokkaaseen signaaliprosessointiin ja tarjoaa valmistajan mukaan soundia aina vintage-puhtaista paksuihin säröihin.

Kaikkien Blackstar Silverline -vahvistimien ytimessä on SHARC® DSP-prosessointi, mutta toisaalta niiden ulkomuoto on päällys- ja etukankaineen hyvinkin vanhahtava.

 

 

Vahvistimissa on TVP-teknologiaan pohjaava Response-säädin, jolla saadaan valmistan mukaan ilmoille uskottavasti erilaisten putkipäätekytkentöjen tuottamat nyanssit ja niiden ”tuntuma” (EL84, 6V6, EL34, KT66, 6L6, KT88).
Lisäksi Blackstar Silverline -vahvistimet on varustettu valmistajan perinteisellä tavaramerkillä eli ISF-säädöllä, jolla soittaja voi liukua portaattomasti Fender-tyyppisestä jenkkisoundista keskialuevoittoisempaan brittisointiin.

Blackstar Silverline -vahvistimissa on yksi tuloliitäntä.

 

 

Ennen gain- ja volume-säätimiä on kuusiasentoinen kytkin, jolla etuasteen ”voicing” valitaan. Tarjolla on kaksi puhtaaksi luettavaa soundityyppiä, joista Clean Warm on valmistajan mukaan klassisen puhdas ja dynaaminen. Clean Bright -vaihtoehdon puolestaan kerrotaan olevan luonteeltaan tyyppiä ‘Boutique’, joka säröytyy, kun kitaraa kurittaa kunnolla.
Blackstar Silverlinen muista etuastevaihtoehdoista Crunch on klassinen ”medium gain” -overdrive, ja Super Crunchissa taas on vielä siitä enemmän säröytymistä ja purevuutta.
Lisäksi on kaksi overdrive-tyyppiä, joista OD 1 on pimpattu master volume -särö, kun taas OD 2 tarjoaa enemmän keskialuebuustia.

 

 

Blackstar Silverline -vahvistimet on varustettu kolmialueisella ekvalisaattorilla, jossa on edellämainitun ISF-säätimen ohella treble- ja bass-hanikat.
Blackstar Silverline -vahvistimet on varustettu myös kolmella efektipainikkeella (Mod, Delay, Reberb), joista ne saadaan päälle tai fokusoitua muokkaamista varten. Kutakin tyyppiä kohtaan on neljä segmenttiä eli neljä efektiä, jotka saadaan valittua Type-säätimellä.
Efekteille on oma voimakkuussäädin ja niiden muokkaaminen tapahtuu Tap-, Level- ja Type-säätimien yhteispelillä.

Blackstar Silverline -vahvistimissa on USB-liitäntä, tulot musiikkisoittimille sekä emuloitu kaiutinlähtö. Itse komboja on neljää eri tyyppiä, joissa kaikissa on Celestion V-Type-kaiutin.
Blackstar Silverline Standard on 20-wattinen ja varustettu 10-tuuman kaiuttimella. Silverline Special on 50-wattinen, jossa kaiutin on 12-wattinen.

 


12-tuumaisella kaiuttimella varustettu Silverline Deluxe puolestaan nostaa tehon 100 wattiin, ja Stereo Deluxe -mallissa on saman verran tehoa kahden 12-tuuman kaiuttimen kanssa. Deluxe-malleissa on lisäksi Resonance- ja Presence-säätimet.

 

Lisäksi mallistoon kuuluu Blackstar Silverline Deluxe -nuppi sekä sille tarkoitettu 2x12-kaappi.

Blackstar Silverline -vahvistimien soundeja voidaan ”syväeditoida” valmistajan Insider-softalla.

Lisätiedot: Into Luthman

 

 

22.10.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy