Nayteikkuna

Blackstar Studio 10 EL34, 6V6 & KT88 – kolmen kopla

Blackstar on esitellyt kolmen pienikokoisen putkivahvistimen sarjan. Kukin kombo on omistettu tietylle soundityypille 10 wattisella A-luokan päätteellä.

Blackstar Studio 10 EL34 tuottaa valmistajan mukaan ”low gain” -tyyppisen brittisärön. Vahvistin on varustettu EL34-pääteputkella sekä yhdellä ECC83-etuasteputkella.


Säätimiä Studio 10 EL34 tarjoaa neljä (gain, tone, reverb, master). Gain-hanikan parina on boost-painike, jolla saadaan aktivoitua kuuma etuaste-buustaus valmistajan HT-Boost -pedaalin tavoin.
Soundin kerrotaan sopivan erinomaisesti klassiseen rock/indie-äänimaailmaan sekä artikuloiviin blues-likkeihin.
Tone-säätimellä lisätään vahvistimen soundiin korkeita taajuuksia, ja Reverb-hanikalla digitaalisen kaiun tasoa. Master-säätimellä puolestaan ohjataan A-luokan päätevahvistimen voimakkuutta ja säröytymistä.

Blackstar Studio 10 6L6 on varustettu yhdellä 6L6-pääteputkella, joten Fender-tyyppistä jenkkisoundia pukkaa. Etuasteessa on yksi ECC83-putki, ja säätimiä on neljä (gain, tone, reverb, master).
Studio 10 6L6 -kombossa gain-potikan vierustoverina on drive-painike, jolla saadaan kytkettyä päälle sisäärakennettu overdrive-piiri. Sen kerrotaan yltävän mehukkaasta komppisäröstä laulavaan liidisoundiin, perustuen valmistajan HT-Drive -pedaaliin.

Blackstar Studio 10 KT88 on koplan high gain -kone. Kombon säätimistökin on hieman erilainen, sillä Tonen tilalla on valmistajan patentoima ISF-säädin, jolla voidaan portaattomasti liukua jenkkitonesta middle-korosteisempaan brittisävyyn.

Gain-säätimen parina Blackstar Studio 10 KT88 -kombossa on overdrive-painike. Tämän vahvistimen kerrotaan hyödyntävän KT88-pääteputken ylimääräistä headroomia, joten valmistaja lupaa yhtä lailla dynaamista puhdasta soundia kuin tiukkaa high gain -säröäkin.

Blackstar Studio 10 -vahvistimet on varustettu kaiutinemuloidulla DI-lähdöllä, joka tulee kytkennässä pääteasteen jälkeen. Se toimii myös kuulokelähtönä.
Lisäksi Studio 10 -kombojen  varustukseen kuuluu monofoninen efektiluuppi, joka on mahdollista asettaa toimimaan +4 dBv / -10 dBv -tasoilla. Ensimmäinen vaihtoehto toimii pro audio -efektien kanssa, jälkimmäinen taas on omiaan kitarapedaaleille.

Blackstar Studio 10 -vahvistimissa on liitäntä myös jalkapedaalille. Mukana toimitetaan FS-4S, jolla voi operoida boost-toimintoa.
Lisäksi vahvistimet on varustettu kolmella kaiutinlähdöllä (1x16 ohmia, 1x8 ohmia, 2x16 ohmia).

Lisätiedot: Into-Luthman

EL34-video:

6V6-video:

KT88-video:

05.02.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy