Bluetone AcDc II – plexistä hevimpään

Image

Bluetone AcDc II Head on kaksikanavainen kokoputkivahvistin, joka on valmistettu point-to-point-periaatteella yksilöllisesti ja kokonaan käsityönä. Vahvistimen teholuokitus on nimellisesti 40–80 wattia ja pääteteho riippuu käytettävistä pääteputkista sekä särön määrästä.

Kytkentäperiaatteeltaan AB-luokkaan kuuluvan AcDc II -vahvistimen Plexi-kanava perustuu modattuun Marshall JMP50/JTM45 -etuasteeseen ja Crunch-kanava taas modattuun Marshall JCM800/2204 -maailmaan.
Putkituksena etuasteissa on yhteensä kuusi ECC83/12AX7-putkea.

Pääteasteen pohjana on modattu Marshall/Soldano SLO100 -päätevahvistin. Kyse ei ole kuitenkaan edellä mainittujen esikuvien suorasta kopioinnista vaan näiden hyväksi havaittujen vahvistinmallien edelleenkehittelystä ja muokkailusta ns. boutique-periaatteella.
Päätevahvistimessa on neljä EL34-putkea ja ns fixed bias -kytkennän johdosta vahvistimen bias on säädettävä aina pääteputkien vaihdon yhteydessä.
Tasasuuntaus tehdään diodikytkennällä.

Bufferoitu efektilenkki sekä jalkytkin sen käyttöön kuuluvat vakiovarusteluun.

Vahvistin sisältää päätetehon puolituksen (50/100 W) ja sisäänrakennetun Variac-säädön.
Takalevyssä on kaiutinliitännät 4:n, 8:n ja 16 ohmin kaapeille

Image

Vahvistimen pariksi oivallisesti sopiva Bluetone 2x12 Slanted -kaiutinkaappi perustuu Bluetonen omaan suunnitteluun.

Kahdella 12-tuumaisella Celestion G12-65M -kaiuttimella kalustettu kaappi on rakenteeltaan suljettu, mutta sen saa myös osittain auki tarvittaessa.

Luokitus tehonkeston osalta on 130 wattia ja nimellisimpedanssi kahdeksan ohmia.

 
 
Lisätiedot: Bluetone Amps/Dulcinea Oy