Bogner Ecstasy Mini – 30 wattia kolmikymppisen kunniaksi

Saksassa syntynyt Reinhold Bogner on aloitti vahvistimien modauksen Los Angelesissa yli 30 vuotta sitten. 1992 julkaistu Ecstasy-nuppi nousi nopeasti erityylisten soittajien suosioon. Nyt Bogner on julkistanut tämän nupin kolmikymppisten innoittamana miniversion, josta lähtee tehoa 30 wattia.

 

Bogner Ecstasy Minin esivahvistinkytkentä on toteutettu puolijohtein, ja valmistajan mukaan vahvistimesta irtoaa niin vintage-tyylistä bluesahtavaa crunch-säröä kuin moderniin metalliin sopivaa high gain -soundia.
Vahvistimessa on yksi tuloliitäntä, ja säätimistöön kuuluvat gain, kolmen kaistan ekvalisaattori (bass, middle, treble), yläkeskialueen presence-säätö sekä volume-hanikka.

Bogner Ecstasy Minissä on myös muutama kytkin soundin muokkaukseen.
Näistä Variac vaikuttaa esivahvistimen headroomiin ja tuntumaan, kun taas gain-kytkimellä vaihdellaan cruch- ja overdrive-asetuksen välillä.
Kolmiasentoisella Mid Freq -kytkimellä puolestaan valitaan se keskikaistan taajuusalue, jota Bogner Ecstasy Minin middle-säätimellä halutaan kulloinkin kontrolloida.
Pre EQ -kytkimellä taas valitaan joko miedompi tai aggressiivisempi asetus ajamaan vahvistimen ylätaajuuksia.

Bogner Ecstasy Minissä on efektiluuppi (send, return) sekä kaksi kaiutinlähtöä (8–16 ohmia).  Vahvistin toimii universaalilla 24 voltin virtalähteellä.
Ecstasy Mini on kooltaan 241 x 159 x 133 millimetriä, ja se painaa 1,8 kilogrammaa.

Lisätiedot: Musamaailma

21.09.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy