Nayteikkuna

Boss CUBE Street II – katuvahvarin uusi sukupolvi

Boss on julkistanut uuden version suositusta Cube Street -vahvistimestaan. Paristoilla toimivan ja erityisesti katusoittoon tarkoitetun kombon etupuolta koristaa nyt Boss-logo.

 

Boss Cube Street II:n runko ruiskuvalettua ABS-muovia. Näinpä uutuusmallin paino onkin vain 4,40 kilogrammaa. Lisäksi Cube Street II tuottaa aiempaa enemmän lähtötehoa, yhteensä 10 wattia (2 x 5 wattia) kahteen 6,5 tuuman kaiuttimeen.

 

Boss Cube Street II on varustettu kahdella kanavalla, joihin voidaan kytkeä mikki ja instrumentti. Kanavista ensimmäinen (Mic/Instrument) on varustettu combo-liittimellä, johon käy XLR-liitin tai 6,3 mm plugi. Signaalityypin valitaan on erillinen valitsin.
Äänenvoimakkuus säädetään volume-säätimellä, ja sävysäätöjä on perinteiset kolme (bass, middle, treble).
Lisäksi Cube Street II:n Mic/Instrument-kanavassa on taustalauluja varten automaattinen harmony-toiminto, joka tuottaa stemmaäänet kitarasointujen tai valittavan sävellajin mukaan. Harmony-säätimellä voidaan valita kolme stemmatyyppiä (unison, high, higher), kun taas Key-painikkeella sävellaji. Lisäksi tarjotaan kaiku (reverb).

 

 

Boss Cube Street II:n toinen kanava (Guitar/Mic) on varustettu 6,3 millimetrin plugitulolla ja ensisijaisesti kanava on kitaralle tarkoitettu. Siinä on gain- ja volume-säätimet, kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble) sekä valitsin yhdeksälle vahvistintyypille.
Cube Street II:n vahvistinsoundeista kolme on akustiselle kitaralle (normal, bright, wide) ja neljä sähkökitaralle (clean, crunch, lead, acoustic sim). Lisäksi tarjotaan instrument- ja mic-vaihtoehdot. Tämä kanava on varustettu kaiun lisäksi chorus/delay-säätimellä.

Boss Cube Street II:n varustukseen kuuluu myös viritysmittari sekä luupperi, jolla voidaan äänittää korkeintaa 45 sekunnin verran stereoääntä. Boss Cube Street II tarjoaa aux-tulon fyysisenä tai Bluetoothin kautta, ja näille on myös oma säätimensä.

Boss Cube Street II on varustettu linja- ja kuulokelähdöllä, joista jälkimmäisen kautta onnistuu myös äänitys. Jalkakytkimille on kaksi liitäntää, joista ensimmäisen kautta pääsee polkemaan päälle tai pois ykköskanavan harmonia- ja kaikutoiminnon, kun taas toisen kautta ohjataan vastaavasti kakkoskanavan luupperi- ja chorus/delay-toimintoja.

Boss Cube Street II toimii kahdeksalla AA alkaline -paristolla tai mukana toimitettavalla verkkoadapterilla. Paristoilla ja täydellä 10 watin teholla käyttöaikaa luvataan paristoilla kahdeksan tuntia. Eco-moodissa virrankulutus on pienempää, mutta samalla vahvistimen lähtöteho putoaa viiteen wattiin. Vahvistimelle on luonnollisesti omat editorit iOS- ja Android-järjestelmiin.

Boss Cube Street II on fyysisiltä mitoiltaan 414 x 285 x 255 millimetriä. Laite painaa 4,4 kg (ilman verkkovirtalähdettä).

Valmistajan video:

Lisätiedot: Roland Suomi

27.07.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy