Boss ES-5 on kevyempi vaihtoehto pedaalilaudan hallinnointiin

Image

Riffissä 4/2015 testattu Boss ES-8 sai alkuvuodesta rinnalleen kevyemmän vaihtoehdon, joka on suunniteltu hieman suppeamman pedaalikokoelman hallintaan.

Bossilta todetaan, että sofistikoituneet efektien ohjaus- ja kytkentäsysteemit ovat pitkään kuuluneet huippuammattilaisten kiertuekalustoon ja yhtenä tavoitteena oli nyt tarjota samat mahdollisuudet myös pienemmällä budjetilla operoiville kitaristeille.

Image

Ulkomitoiltaan ES-5 istuu näppärästi tyypilliseen valmiiseen pedaalilaudan raamiin ja se tarjoaa tarjoaa viisi erillistä lenkkiä efektien kytkentää varten.

Ohjelmallisesti uutukainen vastaa esikoismallia ja samat realiaikaiset ohjausmahdollisuudet ja midi-toiminnot löytyvät siitäkin.
 

Kunkin efektilenkin päällä/pois päältä -asetukset sekä efektien kytkentäjärjestyksen, signaalin summavoimakkuuden sekä bufferoinnin voi tallentaa yhdellä komennolla esiin kutsuttavaksi ohjelmaksi ja näitä ohjelmia mahtuu kontrollerin muistiin 200. 

Isomman ES-8:n tavoin myös ES-5 osaa tarvittaessa lähettää vahvistimelle esimerkiksi kanavanvaihtokomennon ja sen kautta voi ohjata efektien käyttäytymistä ulkoisella ekspressio-pedaalilla.

Lisätiedot: Roland Suomi

Boss ES-8 -kontrollerin käyttötestin tulokset on julkaistu Riffin printtinumerossa 4/2015. Artikkelin voi lukea nyt myös sivustoltamme tämän linkin kautta.