Boss Eurus GS-1 – kitara syntikalla ja ilman

Syntikkakitaroiden uranuurtajana kunnostautuneen Rolandin alamerkki Boss on julkistanut Eurus GS-1 -hybridisoittimen, joka toimii sekä tavallisena kitarana että kitarasyntetisoijana.


Boss Eurus GS-1 on ytimeltään tavallinen pulttikaulainen kitara: siinä on lepästä tehty runko ja vaahterakaula ruusupuuotelaudalla.
Kielten soiva pituus on perinteistä Fender-mittaa eli 648 millimetriä (25,5 tuumaa). Otelaudan radius muuntuu matkan varrella 12 tuumasta 16 tuumaan, ja satula on oikeaa luuta.

 

Boss Eurus GS-1 on varustettu Gotoh 510T-FE1 -vibratallalla ja saman valmistajan SG381-MGT-07-L6-virityskoneistoilla.


Mikrofoneina on kaksi EURUS-humbuckeria, joille on kaksi säädintä: yhteinen volume sekä yhteinen sävy.
Viisiasentoisella mikkivalitsimella saa luonnollisesti molemmat mikit soimaan itsenäisesti ja yhdessä. Lisäksi ensimmäisessä väliasennossa soivat tallahumbuckerin molemmat puolet yksikelaisina, mutta rinnankytkettynä. Toisessa väliasennossa puolestaan soi kaulahumbuckerin ulommainen puoli yksikelaisesti.

Boss Eurus GS-1:n kitara- ja syntikkapuolet toimivat itsenäisesti. Molemmille on oma lähtönsä, ja guitar/synth-tilojen välillä vaihdellaan käyttämällä mode-kytkintä.

Syntikkasoundien tallentamiseen on kuusi muistipaikkaa, ja niiden selaus hoidetaan Synth Memory -kiertokytkimellä. Synth Ctl -potentiometrillä taas pääsee säätämään valitun muistin parametrejä, kun ollaan synth-tilassa.

Boss Eurus GS-1:n synapuoli toimii neljällä AA-paristolla tai vaihtoehtoisesti erikseen hankittavalla PSA-sarjan verkkoadapterilla. Soitin menee päälle, kun kytkee piuhan jompaa kumpaan lähtöön, joten näin ollen piuha kannattaa myös irrottaa silloin, kun ei soita.

Boss Eurus GS-1 on varustettu luonnollisesti usb-liitännällä softapäivityksiä varten, samoin bluetooth-yhteydellä.
Langaton midi-yhteys vaatii ensin midi-laitteen rekisteröimisen, jotta tunnistus onnistuu.

Boss Eurus GS-1 toimitetaan keikkapussin, vibrakammen sekä kuusioavaimen kanssa.

Katso valmistajan video tekstitettynä:

Lisätiedot: Roland Suomi

28.10.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy