Nayteikkuna

Boss GP-10 mallintaa instrumentit ja efektit

Boss lupaa vastata huutoon, olipa tarpeen sitten saada perinteiseen kitarasoundiin kunnon mausteet, soittaa poikkeuksellisella vireellä tai muuttaa koko soitin vaikka ihan joksikin toiseksi instrumentiksi. Signaalin työstö GP-10:n sisuksissa hoidetaan mallintamalla ja kyseessä on valmistajan oma COSM- eli Composite Object Sound Modeling -tekniikka.

GP-10:n kahdesta liitännästä ensimmäinen on tarkoitettu tavallisen sähkökitaran tavalliselle signaalille ja silloin käyttöön saa GT-100-huippumallista poimitun efektimaailman. Jos käytössä on Rolandin heksafoninen GK-mikrofoni, voi sen signaalin kytkeä pedaalin erityisliitäntään, jolloin pääsee nauttimaan soitinmallinnoksista, virtuaalisista poikkeusvirityksistä ja synteettisestä äänimaailmasta. Luonnollisesti perinteiset kitarasoundit ja GK-kytkennän takaa aukeavat soundimaailmat voivat olla käytössä samaan aikaan, toinen toisensa täydennyksinä.

GK-mikrofonia käytettäessä GP-10 palvelee midi-konvertterina ja tallentimen kanssa toimijoita kiinnostanee, että pedaalin USB-liitännän ansiosta myös vaikka jokaisen kuuden kielen tallennus erikseen omalle raidalleen onnistuu.

Soundien muokkaukseen on oma Boss Tone Studio -ohjelmansa, jonka graafinen käyttöliittymä tekee valmistajan mukaan ohjelmoinnista yksinkertaista ja nopeaa. Boss tarjoaa myös nettiyhteyden kautta valmiiden soundien latausmahdollisuuden.
 
Lisätiedot: Roland Suomi

25.04.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy