Nayteikkuna

Boss GT-001 naittaa kitaran ja tietokoneen

Boss pakkasi kitaraefektiensä lippulaivan – GT-100-prosessoripedaalin – soundit näppärään pöytärasiaan, joka keskustelee USB-liitännän kautta tietokoneen kanssa.

 

Valmistajan mukaan GT-001 tarjoaa samat COSM-mallinnukseen perustuvat virtuaalivahvistimet ja efektit kuin keikkakäyttöön suunnitellun GT-100-prosessoripedaalin ohjelmistoversio 2.0, nyt työpöydälle sopivassa muodossa ja muutamalla kotikäyttöön soveltuvalla lisäominaisuudella kruunattuina.
Näistä ensimmäinen on XLR-liitäntä, jonka avulla GT-001 passaa myös akustisten soitinten äänitykseen. Linjatason stereotulo puolestaan on kätevä silloin, kun on aika jamitella jonkun ulkoisen äänilähteen, esimerkiksi rumpukoneen, tai vaikka älypuhelimeen tallennetun musiikin mukana.

 

 

 

Tulopuolella on luonnollisestikin liitäntä kitaralle ja kuunteluun on stereolähdön lisäksi tarjolla myös erillinen liitäntänsä kuulokkeille.

 Boss GT-001:n virtuaalisen signaalitien voi jakaa kahteen itsenäiseen ja rinnakkaiseen polkuun, joiden ansiosta kahden eri vahvistimen käyttö samaan aikaan, tai kahden erilaisen efektiketjun luominen päällekkäin sujuu helposti.


Kaikkein mielenkiintoisin ominaisuus, tai ainakin erikoisin, on GT-001:n kyky tulkata informaatiota audiosta midiksi. Sen ansiosta tavallisella sähkökitaralla voi ohjata suoraan softasyntikoita, monona tosin, mutta ohjata kuitenkin. Valmistajan mukaan toiminto tuo hauskoja ulottuvuuksia myös Rolandin Guitar Friend Jam -ohjelman kanssa kisailtaessa. Kyseinen ohjelma on vapaasti ladattavissa, samoin kuin soundien ohjelmointiin ja kirjastointiin tarkoitettu Boss Tone Studio (sekä pc että Mac), jolla pääsee myös käsiksi Boss Tone Central -sivuston palveluihin.  

Lisätiedot: Roland Suomi

16.05.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy