Boss GX-100 – monipuolinen vahvistin/efektiprosessori kitaralle

Image

GX-100 on Bossin monipuolinen multiefektiuutuus kitaroille. Se on varustettu yhtiön lippulaivamalli GT-1000:sta johdetulla 23 putkivahvistimien sointia ja vastetta jäljittelevällä AIRD-vahvistinmallinnuksella, sekä yli 150 efektillä.


GX-100 mahdollistaa joustavien vahvistin/efektireititysten luonnin 15 samaan aikaan käytettävissä olevan efektiblokin avulla. Laite sisältää myös laajan valikoiman valmiita kaiutinmallinnoksia, sekä tuen käyttäjän omille WAV-impulssivasteille.
Lisäksi GX-100:sta löytyy efektilenkki ulkoisille pedaaleille tai ns. neljän kaapelin metodin hyödyntämiseksi.

Image

AIRD Output Select -tyypeillä voidaan valita optimaalinen soundi mille tahansa vastaanottavalle laitteelle, olipa kyseessä sitten vahvistin, FRFR-monitori tai talon PA. Monikanavainen äänitys luonnistuu tietokoneella USB:n ja MIDI I/O-liittimien kautta. Hiljaiseen harjoitteluun löytyy puolestaan kuulokejakki, ja onpa laitteessa myös sisäänrakennettu loopperi jammailua varten.

GX-100:n hallintaan on tarjolla kahdeksan määritettävän jalkakytkimen ja kahdeksan painikkeen lisäksi intuitiiviseksi luonnehdittu suurikokoinen värillinen kosketusnäyttö.
Laaja reaaliaikainen ohjaus onnistuu jalkakytkimillä, ohjauspedaalilla sekä tuetuilla ulkoisilla ohjaimilla.
Lisäksi ekspressiopedaaliin on mahdollista liittää miltei mikä tahansa laitteen parametri kontrolloitavaksi.

 

Image


Laitteen parametrit itsessään ovat puolestaan muokattavissa macOS- ja Windows-laitteilla toimivan Boss Tone Studio -ohjelmiston avulla. Kytkentä tietokoneeseen tehdään USB-liitännällä.

Lisävarusteena saatavalla Bluetooth-yhteyttä hyödyntävällä Audio/MIDI-tupla-adapterilla soundeja voidaan viritellä iOS- tai Android-mobiililaitteelta. Samalla luonnistuu myös audion striimaus.
Mobiiliyhteensopivuuden lisäksi GX-100:n liikuteltavuuden ja monikäyttöisyyden tien päällä viimeistelee laitteen tanakka metallirunko, joka on tehty kestämään kovempaakin käyttöä.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Roland Suomi