Boss Katana Bass 110 & 210 – vahvistinsarja laajenee bassopuolelle

Image

Bossin suositussa Katana-vahvistinsarjassa on nyt vahvistimia myös basisteille.


Katana Bass 110 ja Katana Bass 210 sisältävät kumpainenkin kolme uniikkia vahvistinmallia (klassinen vintage, dynaaminen flat ja nopeavasteinen modern) sekä sisäänrakennetut Boss-efektit.

Image


Katana Bass 110 omaa 60 watin AB-luokan päätevahvistimen ja yhden 10 tuuman kaiutinelementin. Katana Bass 210:ssä nimellisteho on puolestaan 160 wattia ja se on varustettu kahdella 12-tuumaisella kaiuttimella. Molemmissa on kartiolementtien lisäksi erikseen päälle/pois-kytkettävä diskanttielementti.

Tehojen ja kaiutinelementtien lukumäärää lukuunottamatta laitteet ovat muutoin identtisiä keskenään.
Molemmista löytyy shape-kytkin, joka sisältää kolme eri sointivaihtoehtoa: mid scoop, bright ja extended range.
Neljä itsenäistä efektiosaa käsittävät kompressorin, särölähteet sekä FX1/FX2-paikat, joista ensin mainittu kätkee sisäänsä choruksen, flangerin, octaven ja bass synthin kaltaisia efektejä. FX2-puolelta löytyy puolestaan viive ja kaiku sekä yli 60 muuta erilaista efektityyppiä.

Molemmat vahvistimet on varustettu nelikaistaisella eq:lla, jossa voi valita kummallekin keskialueen säädölle vaikutustaajuuden.
Blend-toiminto mahdollistaa puolestaan suoran käsittelemättömän signaalin sekoittamisen soundiin.
Lisäksi vahvistimissa on Power Control -säätö, jolla voidaan simuloida lujaa soivan vahvistimen soundia vähän hiljaisemmissakin soittotilanteissa.
Soittajalla on omien soundiasetustensa tallentamiseksi käytettävissään kaikkiaan kuusi muistipaikkaa.

Image

USB-liitännän ohessa Boss Katana Bass 110:stä ja 210:stä löytyvät mikitetyn kaiuttimen emulaatiolla vahvistetut kuuloke/äänityslähdöt, sekä pre- tai post-valinnalla varustettu balansoitu XLR-lähtö.
Laitteet ovat myös yhteensopivia lisävarusteena hankittavien GA-FC-jalkakytkimien kanssa.
Lisäksi soundeja voidaan muokata Boss Tone Studio -editorilla. Takapaneeliin lisävarusteena liitettävällä Boss Bluetooth Audio MIDI Dual -adapterilla virittelyä voidaan jatkaa langattomasti iOS- tai Android-mobiililaitteilla vaikka kesken keikan.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Roland Suomi