Nayteikkuna

Boss MT-2-3A 30th Anniversary – taas juhlamallia

Boss Metal Zone on valmistajansa parhaiten pärjänneitä efektipedaaleja jo yli miljoonan kappaleen myynnillään. Vuonna 1991 julkistettu MT-2 tuotiin markkinoille sopivasti metallimusiikin suosion noustessa, ja tältä saralta se löysikin hedelmällisen markkinan. Boss MT-2-3A juhlistaa high-gain pedaalin 30-vuotisjuhlaa erillisellä painoksella, jossa fontin väri on hopeinen. Pedaalia valmistetaan vain juhlavuoden 2021 ajan.


Boss MT-2-3A on soinniltaan ja tekniseltä toteutukseltaan samanlainen kuin tavallinen MT-2 -malli. Pedaali perustuu kaksiosaiseen gain-arkkitehtuuriin. Siinä on kaksi sarjaan kytkettyä säröpiiriä, joista ensimmäinen tuottaa keskialuetta korostavan, selkeäksi kuvatun signaalin ja syöttää samalla toista, luonteeltaan aggressiivisempaa piiriä. Valmistajan mukaan huolellisesti viritetty filtteröinti pitää huolen siitä, että sointi kaikilla asetuksilla erotteleva ja tiukasti soiva.

Boss MT-2-3A distortion-säätimellä asetetaan särön määrä, ja level-säädöllä puolestaan pedaalin lähtövoimakkuus. Näiden välissä on kolmen kaistan ekvalisaattori, joka on myös yksi tekijä sille, että pedaalilla saa aikaan monipuolisia metallisoundeja.
Boss MT-2-3A:n ekvalisaattori on toteutettu kahden kaksoissäätimen muodossa, joista ensimmäiseen on pinottu low- ja high-hanikat. Molemmissa on säätövaraa +/-15 desibeliä. Toinen eq-säätimistä käsittää puoliparametrisen keskialueen: hanikoista alemmalla kohdistetaan säädettävä taajuus 200 hertistä 5 kilohertsiin ulottuvalla alueella, kun taas ylempi tarjoaa korjausvaraa +/-15 desibelin verran. Keskikohdassa ollessaan tämä ylempi säädin ei vaikuta soundiin.

Boss MT-2-3A on varustettu tulo- ja lähtöliitännällä, tuloimpedanssin ollessa yksi (1) megaohmi. Pedaalin päädyssä on liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille, ja käyttö onnistuu tietysti paristollakin. Virrankulutukseksi ilmoitetaan 20 milliampeeria (DC 9 V).

Lisätiedot: Roland Suomi

01.07.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy