Boss OC-5 – uusimman sukupolven oktaaveri

Boss OC-2 -pedaali saavutti aikoinaan standardin aseman. Sitten seurasi OC-3. Nyt valmistaja on esitellyt näistä päivitetyn version. Tiedote kertoo, että uusi luentatekniikka mahdollistaa paitsi paremman vasteen, myös tarkemman soittotuntuman, koska latenssia ei ole.


Boss OC-5 tunnistaa kitaran tai basson sointialueet päätypaneelissa olevalla mode-kytkimellä. Pedaali on varustettu kahdella eri käyttötilalla, Vintage ja Poly, jotka valitaan niin ikään omalla kytkimellä.

Vintage-tila tuottaa alkuperäisen OC 2 -pedaalin monofonisen soundin, jossa perussävelen alapuolelle saadaan kaksi alempaa oktaavia. Niiden ohjaamiseen pedaalissa on -1oct - ja -2oct-säätimet, joilla voidaan asettaa kummankin oktaavin sointivoimakkuus. Direct-potentiometrillä puolestaan säädetään pedaaliin tulevan signaalin taso.

 

 

Boss OC-5:n Poly-tila mahdollistaa pedaalin optimoinnin sointusoittoon. Range-säätimellä asetetaan se sävelalue, jolla efektin halutaan toimivan. Kun säädin on Lowest Range -asennossa, oktaaveri kohdistuu ainoastaan soinnun alimpaan säveleen, mikä mahdollistaa oktaaveilla höystettyjen bassolinjojen sekä sointujen yhdistämisen.

Boss OC-5 tarjoaa uutena ominaisuutena ylöspäisen oktaavin, jolle on oma säädin. Sitä voidaan käyttää niin Vintage- kuin Poly-tilan kanssa tai aivan yksin.

Boss OC-5 on varustettu yhdellä tuloliitännällä sekä kahdella lähdöllä, joiden avulla onnistuvat wet/dry-asetelmat. Direct lähettää eteenpäin vain kuivan äänen, kun taas Output-lähdöstä ulos menee muokattu soundi.

Boss OC-5 toimii yhdeksän voltin verkkomuuntajalla, joksi suositellaan jälleen vain Bossin omaa versiota.

Lisätiedot: Roland Suomi

06.10.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy