Nayteikkuna

Boss Pocket GT – kitaraprosessori ja sovellus soiton opetteluun

Pocket GT on Bossin uusi kitaraprosessi, joka on suunnattu etupäässä soiton opetteluun ja kappaleiden mukana jammailuun. Laitteen tukena on älylaitteelle ladattava BOSS Tone Studio -sovellus, johon on integroitu oma YouTube-selain.

Valmistajan tiedote kertoo, että Boss Pocket GT sisältää yli 100 vahvistinmallinnusta ja efektiä valmiina soittoa varten. Lisäksi todetaan, että mallinnuksissa ja efekteissä ei ole latenssia.

 

 

Ennen käyttöönottoa Boss Pocket GT täytyy ladata usb-liitännän kautta joko tietokoneesta tai puhelin laturilla. Soittoaikaa luvataan yhdellä latauksella neljä tuntia. Pocket GT laitetaan päälle on/off-kytkimestä. Instrumentille on yksi tulojakki, ja monitorointi tapahtuu kuulokelähdöstä.
Jälkimmäinen toimii myös äänitysväylänä äänikortille. Boss Pocket GT on varustettu master volume -säätimellä, aux-tulolla sekä Center Cancel -valitsimella, joka alentaa kitarasoolojen ja laulun voimakkuutta videoissa ja musiikkitiedostoissa.

Boss Pocket GT:n pääpaneelista hallitaan laitteessa olevia preset-soundeja. Value-säätimellä pääsee skrollaamaan yksitellen 99 presetin joukkoa. Valittu numero näkyy näytöllä. Kun Pocket GT:n value-säädintä painaa ja samalla säätää, pääsee liikkumaan nopeammin kymmenen paikkaa kerrallaan.

Kun haluttu preset on valittu, pystyy sen soundin säätämään kolmen parametrin avulla.
Jos kyseessä vahvistinsoundi, valitaan select-painikkeella ylärivi, jolloin Boss Pocket GT:n kolme säätönuppia muokkaavat gain-, level- ja reverb-toimintoja. Mikäli valittuna on efekti, otetaan suunnaksi alarivi, jolloin säätimet vastaavat overdrive/distortion-, modulation- ja delay-toimintoja. Uudet säädöt voidaan luonnollisesti tallentaa.
Pocket GT:n pääpaneelissa on myös painike Bluetooth-yhteydelle sekä tuner/exit-painike viritysmittarin avaamiseen näytölle.

Boss Pocket GT on varustettu lisäksi transport-painikkeilla, joilla voidaan ohjata Tone Studio -sovelluksessa soivan videon tai kappaleen toistoa. Lisäksi Tone Studio mahdollistaa A/B-merkkipisteiden asettamisen kappaleen/videon osien helppoa toistoa varten.

 

 

Boss Pocket GT -prosessorin käyttö selviää seikkaperäisesti seuraavasta videosta:
 

Lisätiedot: Roland Suomi

 

 

22.09.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy