Boss RC-1 Loop Station – luuppi soikoon!

Image

Bossin RC-1-loopperipedaali on suunniteltu kitaristeille ja basisteille, jotka tarvitsevat yksinkertaisen välineen luuppien rekenteluun soiton lomassa. 

Tukevaan metallikoteloon rakennetun RC-1:n kaikkia toimintoja – tallennusta, päälleäänitystä, toistoa ja pysäytystä, äläs tee / teepäs sittenkin -komentoa sekä muistin tyhjennystä – hallitaan yhdellä ja samalla jalkakytkimellä, ja valmistaja lupaa puuhan olevan helppoa kuin heinänteko.
Jalkakytkimen lisäksi laitteessa on vain yksi säädin, jolla asetetaan luupin äänenvoimakkuus.

RC-1:n näyttö ei sekään ole tavanomaisimmasta päästä: 24 monivärisen ledin kehä ilmaisee kulloistakin toimintatilaa ja tämänkin ominaisuuden kohdalla valmistaja vakuuttaa jutun aukeavan oitis, kun laitetta kokeilee käytössä.  

Boss RC-1 toimii niin mono- kuin stereo-kytkennällä ja sen muistiin mahtuu peräti 12 minuutin mittainen stereoluuppi. Laite myös pitää viimeisimmän tallennuksen tuotokset muistissaan silloinkin, kun käyttövirta sammutetaan.

RC-1:n toiminta-ajaksi kerrotaan neljä ja puoli tuntia paristovoimalla, mutta tuttu yhdeksän voltin virtalähde käy voimanlähteeksi sekin.

Kitara- ja bassokäytön ohella laite soveltuu myös kosketinsoittajien kaluston.

Image


Jos yhden polkimen sijasta haluaa ohjata RC-1:n toimintoja useammalla eri tehtäviin pyhitetyillä kytkimillä, voi sen rinnalle kytkeä niin ikään upouuden FS-7-kaksoisjalkakytkimen, jonka merkkiledit antavat osaltaan visuaalista tulea käytölle.

Image

Ledien vaatiman virran saa järjestymään kätevästi PSA-120S-verkkolaitteella, jonka kapasiteetti riittää Y-johdon avulla ruokkimaan samalla myös loopperia.
Aiemmin jo markkinoille tuodut FS-5U- ja FS-6-kytkimet toimivat nekin RC-1:n parina.

Lisätiedot: Roland Suomi