Nayteikkuna

Boss SY-1 Synthesizer – soita synasoundit kitaralla tai bassolla

Bossin tämän kesän uutuuspedaaleihin kuuluu SY-1-syntikkapedaali, jota valmistaja itse kutsuu ”kompaktiksi polyfoniseksi kitarasyntikaksi”. Soitto onnistuu kuitenkin myös bassolla, sillä Mode-kytkimellä voidaan optimoida synamoottori tälle soittimelle.

Boss Sy-1 Synthesizerissa on kaikkiaan 121 soundia 11 eri kategoriassa. Soundien kerrotaan olevan tyyliltään analogimaisia, ja mukana on sointeja niin sooloihin, bassolinjoihin, urku- ja pad-mattoihin kuin arpeggio-sekvensseihinkin.

Laite perustuu valmistajan mukaan yksinkertaiseen ja latenssivapaaseen käyttöliittymään, joten soittaja ei tarvitse minkäänlaista kokemusta synaohjelmoinnista.

Boss SY-1 Synthesizer on varustettu Effect/Direct-kaksoisäätimellä, joista ylemmällä säädetään efektin tasoa ja alemmalla taas kuivan instrumenttisignaalin voimakkuutta.
Toinen tuplapotentiometri tarjoaa ylemmällä nupillaan mahdollisuuden kontrolloida Rate/Tone-parametria ja alemmalla taas Depth-parametria eli soinnin syvyyttä.

Boss SY-1-syntikan Type-säätimellä puolestaan valitaan soundityyppi seuraavista vaihtoehdoista: Lead1, Lead2, Pad, Bass, Strings, Organ, Bell, SFX1, SFX2, SEQ1, SEQ2.
Kussakin soundityypissä on 11 variaatiota, jotka valitaan omalla hanikallaam.
Lisäksi on mahdollisuus käyttää jalkakytkimen Hold-toimintoa, jonka avulla voi soittaa kitaraa normaalisti pitkien syntikkaäänien päälle.

Säätö- ja liitäntäpuoli on monipuolinen, vaikka pedaali vastaa kooltaan valmistajan perinteisiä kitarapedaaleja.
Boss SY-1 Synthesizer on varustettu yhdellä tulo- ja lähtöliitännällä. Lisäksi tarjotaan liitäntämahdollisuus ekspressiopedaaleille sekä efektilenkki send- ja return-jakkeineen. 

Lisätiedot: Roland Suomi


 

16.07.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy