Nayteikkuna

Boss Waza Tube Amp Expander - kitaristin komentokeskus

Bossin ensi kevään uutuuksiin kuuluva Waza Tube Amp Expander on eräänlainen komentokeskus putkivahvistimille. Sen tausta on Waza-vahvistimien suunnittelu- ja testaustyössä, jota varten valmistaja kehitti oman reaktiivisen keinokuormansa. Sellaisen lisäksi Tube Amp Expanderiin on kerätty muitakin tarpeellisiksi havaittuja ominaisuuksia, kuten aktiivinen päätevahvistin, kaiutinsimulaattori, impulssivasteiden lataus sekä USB-interface.

 

Boss Waza Tube Amp Expander on ensinnäkin reaktiivinen keinokuorma, joka toimii maksimissaan 150 wattisilla putkivahvistimilla. Tärkeässä osassa on kaksi säätöä, Resonance Z  ja Presence Z, joilla voidaan optimoida impedanssin ja vahvistimen päätemuuntajan vuorovaikutus. Yhteensä ne tarjoavat jopa 16 eri vaihtoehtoa.

Kuulokelähdön ansiosta taas voidaan harjoitella hiljaisesti vahvistimen kanssa.

 

 

Varustuksiin kuuluu myös monipuolinen efektilenkki, jonka voi asettaa toimimaan +4 dBu:n tai -10 dBu:n signaalitasolla, joko sarjan- tai rinnankytkennässä.

 


Maalenkkien katkaisua varten sekä efektilenkin että päälähtöjen liitännät on varustettu ground lift -kytkimillä.
Laitteessa on myös USB-liitäntä, jota voidaan käyttää signaalin äänittämiseen tietokoneelle

 


Waza Tube Amp Expander mahdollistaa kitaravahvistimen soundin laajentamisen muokattavilla stereo-efekteillä (kompressori, delay, kaiku ja neljä ekvalisaattoria), joiden soundia kehutaan erinomaiseksi.
DSP-osio on valmistajan mukaan varustettu 32-bittisellä AD/DA-muuntimella, liukulukulaskentaan perustuvalla 32-bittisellä prosessoinnilla sekä 96 kilohertsin näytetaajuudella.
Tarjolla on myös balansoidut liitännät, joista voi lähettää kaiutinmallinnuksella varustetun soundin esimerkiksi PA-mikserille, lavamonitoreihin ja äänityslaitteille.


Boss Waza Tube Amp Expanderiin käyttäjä voi varastoida kymmenen erilaista kaappisimulaatiota. Etupaneelissa on valintanuppi rigeille sekä seuraavat valintapainikkeet: FX Loop, Effects, Solo/EQ sekä Amp CTL.
USB-liitännän kautta saadaan käyttöön editorisofta, jolla efektejä, ekvalisaattoreita ja muita toimintoja voidaan valmistajan mukaan editoida erittäin tarkasti. Suosikkiasetukset voidaan organisoida seteiksi keikoille ja äänitystöihin.

 

Waza Tube Amp Expander on kaiken tämän lisäksi varustettu myös omalla 100-wattisella A/B-luokan analogisella päätevahvistimellaan. Sille on kaksi rinnan kytkettyä lähtöä, joiden kanssa voi käyttää maksimissaan kahta kaappia.

Lisätiedot: Roland Suomi

28.11.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy