Boss WL-20, WL-20L & WL-50 – soittajan uudet langattomat

Bossin uudet WL-20 ja WL-20L -langattomat tarjoavat vapauden tunnetta todella kompaktissa koossa.

Suunnittelun taustalla on ollut ”plug and play” -periaate, ja laitteiden luvataan toimivan paitsi kitaran ja basson, myös kaikenlaisten elektronisten soittimien kanssa. NIinpä Boss WL-20 & WL-20L -langattomien käyttö on yksinkertaista: lähetin kiinnitetään instrumenttiin ja vastaanotin vahvistimeen, pedaaliin tai vaikkapa audiosovittimeen.

Järjestelmä toimii lupavapaalla 2,4 GHz:n taajuuasaluella ja sen kantavuudeksi luvataan maksimissaan 15 metriä, mikäli kyseessä on näköyhteys.
Latenssiksi ilmoitetaan 2,3 millisekuntia.


Boss WL-20 koostuu lähettimestä ja vastaanottimesta, ikään kuin virtuaalisesta kitarajohdosta, johon on simuloitu kolmen metrin kitarapiuhan luonnollinen kapasitatiivinen efekti. Näin ollen soundista leikkautuu jonkin verran yläkertaa.
Boss WL-20L puolestaan on valinta silloin, jos tätä kitarapiuhan simulointia ei halua. Tämä malli onkin paikallaan, mikäli käyttää elektro-akustista kitaraa, jossa on esivahvistin, elektronista kosketinsoitinta (esim. Keytar) tai vaikkapa elektronista puhallinta.

Valmistaja ilmoittaa, että WL-20- ja WL-20L -langattomien litium-akut tarjoavat lähettimelle jopa 12 tuntia jatkuvaa soittoaikaa ja vastaanottimelle 10 tuntia silloin, kun akut on ladattu täyteen.

Boss WL-20 & WL-20L voidaan ladata yhdellä usb-kaapelilla, kun ne telakoidaan toisiinsa. Lataaminen tapahtuu normaalilla USB-laturilla (5 V/500 mA tai enemmän).
Lataaminen toki onnistuu myös yksitellen.

 

 

Mikäli langattoman vastaanottimen haluaa asettaa osaksi pedaalilautaa, tarjotaan vaihtoehdoksi Boss WL-50. Se on kooltaan valmistajan kitarapedaalien luokkaa, siihen on integroitu lähetintelakka sekä kaksi kaapelisoinnin simulaatiota (Short/Long/Off).

 

 

WL-50 -vastaanotinta voi käyttää joko paristoilla tai verkkolaitteella. Lisäksi se tarjoaa verkkovirralla toimiessaan (PSA-S) virransyötön yhdelle tai useammalle pedaalille. Kantavuus on maksimissaan vajaa 20 metriä näköyhteydellä.

Boss WL-langattomien kantama saattaa vaihdella olosuhteiden mukaan.

Lisätiedot: Roland Suomi

19.07.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy