Nayteikkuna

Brainworx Amek EQ200 – plugin-eq kuin analogilaite?

Useiden eri koodaajien applikaatioita  jakeleva Plugin Alliance Kalifornian Santa Cruzista kertoo lisänneensä tuotevalikoimaan seitsenkaistaisen ekvalisaattorin, joka on mallinnettu Brainworxin perustajan, Dirk Ulrichin oman analogilaitteen perusteella. 


Brainworxilta kerrotaan, että nyt uutena lanseerattavan AMEK-brändin ensimmäinen tuote – EQ 200 – toisintaa virtuaalisesti 1970-80-lukujen uraa uurtaneen ja samalla kaikkein maineikkaimman täysparametrisen analogisen ekvalisaattorin. Se ei kuitenkaan ole Amek ensinkään, vaan George Massenburg Labsin laite GML 8200 EQ!

Stereofonisen / kaksikanavaisen Amek 200 -plugin toiminnot ovat seuraavat: säädettävät basso- ja diskanttileikkurit taajuuskaistan rajaukseen, sekä viisi täysparametrista korjainyksikköä kummallakin kanavalla.

 

Jokaisella korjaimella on tehoa enimmillään 15 dB:n verran vaimennusta tai korostusta, ja vierekkäisten korjainten vaikutuskaistat ulottuvat myös tarvittaessa toistensa kanssa päällekkäin.

Jokaisessa korjainyksikössä vaikutuskaistan leveys on säädettävissä (Q-arvon vaihteluväli 0,4 – 4,0), ja lisäksi alimman ja ylimmän korjainyksikön toiminta voidaan muuttaa kellokorjaimesta hyllytyyppiseksi.

Koodaus digitaalimuotoon antoi mahdollisuuden lisätä Amek 200 -plugiin toimintoja, joita alkuperäisessä laitteessa ei ollut. Tällaisia ovat mm. mahdollisuus kuunnella erikseen minkä tahansa yksittäisen korjaimen vaikutusta soundiin, M/S-prosessointi, stereo-kuvan leveyden säätö, Mono Maker -toiminto alataajuuksien monosummaukseen, säädettävä THD-särön emulaatio, sekä Brainworxin jo aiemmin kehittämä Tolerance Modelling Technology, joka jäljittelee analogikomponenttien toleranssien aiheuttamia pieniä eroavaisuuksia kanavien välillä.

Amek 200 -plugi on varustettu tasomittaroinnin ohessa myös korrelaatio-näytöllä.

Lisätiedot: Plugin Alliance

27.05.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy