British EL84 on Roland Blues Cube Hotin uusi spesiaaliversio

Roland esitteli kesän alkajaisiksi nimellisteholtaan 30-wattisesta Blues Cubesta erikoisversion, josta irtoaa valmistajan mukaan ehta perinteinen 60-luvun alkuvuosista alkaen tutuksi käynyt brittikombojen soundi.


Vahvistimen soundista vastaa Rolandin kehittämä Tube Logic -tekniikka. Sen kerrotaan toisintavan tunnettujen esikuviensa toiminnan aina etu- ja pääteasteen dynaamista särökäyttäytymistä myöten niin tarkoin, että soittaja voi näppituntumallaan houkutella esiin eri sävyjä aivan yhtä hienovaraisesti kuin perinteisillä putkivahvistimillakin.

 

 

Master-volume, kolmialueinen ekvalisaattori sekä kaiku palvelevat yleissoundin ruuvailussa. Kytkimen takaa löytyvä boost nostaa tason reunasärön puolelle, kun taas kytkimen takana oleva Tone-asetus kirkastaa preesens-alueen sointia tarvittaessa.
 
Blues Cuben antotehoa voi skaalata neliportaisella kytkimellä pienimmillään puoleen wattiin ja sen vaihtoehtoina ovat väliportaat viiden ja 15 watin kautta täyteen tehoon asti.
Ilmoille äänen puskee 12-tuumainen kaiutin.

 

Kombon koppa on sopivasti resonoivaa poppelivaneria, mikä selittää myös osaltaan keveyden, painoa laitoksella on vain 12,6 kiloa. 

Kuulokeliitäntä kotioloissa harjoitteluun kuuluu varusteluun ja USB-liitännän kautta soundit saa suoraan tallentimelle.

Lisätiedot: Roland Suomi

02.06.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy