Carl Martin Comp/Limiter - laatukompressori pieneen lautaan

Carl Martinin pienikokoisten kitarapedaalien sarja kasvaa tasaisen varmasti. Tuorein malli on joulukuussa virallisesti julkistettava riisutumpi versio Pro-sarjan Compressor/Limiter-mallista.

Uusi Carl Martin Comp/Limiter kantaa lisänimeä ”Danish High-End Compressor”, ja sen luvataan tarjoavan parhaita studiokompressoreita vastaavan suorituskyvyn suhteessa kohinan vähäisyyteen, äänen selkeyteen sekä toimintaan.

Uutuus on säädöiltään varsin riisuttu, millä on pyritty paitsi tilan säästämiseen, myös käytön helppouteen. Carl Martin Comp/Limiter on varustettu Level- ja Compress-säätimillä. Näistä ensin mainitulla säädetään pedaalin äänenvoimakkuutta ja jälkimmäisellä kompressoinnin määrää, joka lisääntyy nuppia myötäpäivään käännettäessä. Muut kompression parametrit kuten threshold-, attack- ja release-arvot pedaali säätää automaattisesti.

Carl Martin Comp/Limiter on valmistajan mukaan omiaan dynamiikan piikkien tasaamiseen. Lisäksi sen todetaan lisäävän soundin syvyyttä, soivuutta ja vahvuutta, mikä on etu erityisesti sooloissa.

Carl Martin Comp/Limiter on suunniteltu ahdasta pedaalilautaa ajatellen. Niinpä tulo- ja lähtöjakit on sijoitettu pedaalin yläpäätyyn. Sieltä löytyy myös liitäntä yhdeksän voltin virtalähteelle.
Paristotoimintaa Carl Martin Comp/Limiter ei tarjoa.

Lisätiedot: Carl Martin

15.11.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy