Carl Martin Ottawa – wah-soundia pedaalista

Carl Martinin uusin pedaali on envelope filter eli auto-wah, joka siis imitoi wah-soundia. Efektin luonne perustuu siihen, miten kitaran kieliä kosketetaan. 

 

Pedaalissa on kolme säätöä, jotka toimivat toisiaan täydentäen. Attack-säätimellä voidaan justeerata pedaalin herkkyyttä omalle soittotatsille sopivaksi. Kun attack on asetettu täysin vastapäivään, pedaali ei tuota efektiä lainkaan, ja täysille käännettynä se on herkimmillään.

Ottawa on varustettu tone-säätimellä, joka on käytännössä alipäästösuodin. Kun säätö on täysillä, on käytössä koko taajuuskaista, ja vastapäivään mentäessä ylätaajuudet leikkautuvat.

Q-säädin taas on kaistanleveyden muokkausta varten. Vastapäivään säädettynä se on erittäin leveä, ja tuottaa pehmeän ja lämpimän wah-efektin. Myötäpäivään käännettäessä kaista kapenee, jolloin suotimen aiheuttama korostuskin terävämpi.

Carl Martin Ottawa on varustettu kolmella esiasetuksella, jotka valitaan kytkimellä: HP (ylipäästö), BP (kaistanpäästö) ja LP (alipäästö). Nämä yhdessä muiden säätimien kanssa tuottavat erityyppisiä wah-soundeja. Alipäästö-asetuksen kanssa Carl Martin Ottawa soveltuu myös basson kanssa käytettäväksi.

Level-säätimellä asetetaan sitten pedaalin lähtövoimakkuus.

Ottawa toimii verkkoadapterilla (9 V DC), ja virrankulutukseksi ilmoitetaan vähintään 30 milliampeeria. Tuloliitännän impedanssi on yksi (1) megaohmi, ja lähdön vastaava 330 ohmia.

Tsekkaa soundi videolta:

Lisätiedot: Nordsound

09.11.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy