Carvin BX1 – etuaste bassolle

Aivan luonnonpuhdasta tai tarvittaessa vahvasti muokattua bassosoundia lupailee Carvin uuden BX1-etuvahvistimen anniksi. Ja kaikkea tuolta väliltä, luonnollisestikin. 


 

BX1 soveltuu niin passiivi- kuin aktiivielektroniikallakin varustetuille bassoille, ja soittimesta tulevan signaalin esivahvistukselle on gain-säätimen ohessa myös 12 desibelin vaimennuskytkin.

Threshold- ja Strength-säädöillä varustettua kompressoria kuvaillaan helppokäyttöiseksi ja tehokkaaksi, ja lopulliseen äänenvoimakkuudelle on vielä oma volume-potentiometrinsä

 

Äänenvärin muokkaukseen on kolmialueinen ekvalisaattori, jossa alin ja ylin yksikkö toimivat kiinteällä taajuudella, kun taas väliin jäävä yksikkö on ns. puoliparametristä tyyppiä.
Bassokorjaimen nimellinen vaikutusalue on 25 – 100 Hz ja säätimen vaikutus on enimmillään kymmenen desibeliä vaimennusta tai korostusta.
Diskanttikorjaimen vaikutusteho on samat kymmenen desibeliä suuntaansa, mutta nimellinen vaikutusalue on 3 – 18 kHz.
Puoliparametrisen keskialueen säädön voi kohdistaa 100 Hz – 2,5 kHz:n haarukassa, ja tämäkin säätö vaikuttaa enimmillään kymmenen desibelin verran suuntaansa.

Carvin on sisällyttänyt BX1-malliin myös Blend-säädön, jolla alkuperäistä basson signaalia ja ekvalisoitua signaalia voidaan sekoittaa haluttuun suhteeseen keskenenään.

Rasian yhdessä kyljessä on liitäntä bassoa varten ja toinen jakki viritysmittarille. Vastakkaisesta laidasta löytyvät balansoimaton jakkilähtö sekä balansoitu linjatason XLR-lähtö.

 


 

Yhdeksän voltin virtalähteelle (50 mA) on liitäntä on kotelon takalaidassa, ja sieltä löytyvät myös efektilenkin jakit ulkoisen kaluston kytkemistä varten.

Carvinin tuottama esittelyvideo:

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg

10.08.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy