Carvin VLD1 Legacy Drive Preamp Pedal – Steve Vain soundi pedaalissa

Vahvistimistaan parhaiten tunnettu Carvin  on tehnyt vuosia yhteistyötä Steve Vain kanssa ja tällä kerralla työ kulminoituu pedaalin muotoon. Artistin tavaramerkiksi muodostunut hieroglyfinen symboli koristaakin sen kansilevyä.

Carvin VLD1:n on tarkoitus tarjota valmistajan Steve Vai Legacy -vahvistimen soundi helposti kuljetettavassa muodossa. Siksi uutuus sisältääkin siitä tutut neljä vahvistusastetta ja eq-konfiguraatiota samanlaisina kahden 12AX7-etuasteputken kanssa.

 

 

Carvin VLD1 tarjoaa käyttäjälle kaksi pääkanavaa, kumpikin omilla säädöillä. Clean-kanavaa säädetään volume-, bass-, mid- ja treble-säätimillä sekä presence-kytkimen avulla, jolla voi tarvittaessa korostaa soundin ylärekisteriä.
Drive-kanavan ekvalisointisäädöt ovat samanlaiset kuin puhtaassa kanavassa sillä erotuksella, että presence-säätö on portaaton ja täten laaja-alaisempi vaikutukseltaan. Sen luvataan tuovan sointiin lisää sitä kuuluisaa ”särmää”.
Kaiken kaikkiaan valmistaja lupaa eq-osaston passiivisten säätimien toimivan laajalla alueella, johtuen 1 megaohmin suljetuista potentiometreistä.

Särökanavasta löytyy tämän lisäksi drive- ja volume-säädöt sekä ylimääräinen gain-aste, jolla saadaan tarvittaessa lisätä sooloihin tai riffeihin vielä hieman lisää puskuvoimaa. Sen luvataan kuitenkin säilyttävän 12AX7-putken dynamiikan.

Kanavien toimintaa ohjataan VLD1:n etulaidasta löytyvien kytkimien avulla. Vasemman puoleisella kytketään pedaali päälle tai bypass-tilaan. Keskeltä löytyy drive-kanavan ylimääräisen gain-asteen aktivoiva kytkin, ja oikeanpuoleisella taas vaihdellaan clean- ja drive-kanavien välillä. Näitä toimintoja voidaan myös ohjata erillisillä vaihtajilla pedaalin etulaidasta löytyvien Bypass- ja Foot.sw-liitäntöjen kautta.

Carvin VLD1 mahdollistaa monenlaisen käytön. Se voidaan kytkeää suoraan kitaran ja vahvistimen sisääntulon väliin tavallisen säröpedaalin tapaan. Toisaalta se voidaan kytkeä erilliseen päätevahvistimeen, tai sitten kitaravahvistimen Power Amp In- tai Effects Return –tuloon, jolloin se käyttää vahvistimen pääteastetta.
Ja koska pedaalista löytyy nykytyyliin emuloitu kuuloke/DI-lähtö, pedaali kelpaa tietenkin sellaisenaan etuasteeksi mikserin tai äänikortin eteen.

Carvin VLD1 toimii 12 voltin verkkomuuntajalla, joka toimitetaan pedaalin mukana. Uutuuden mitat ovat 97mm x 225mm x 213mm, ja painoa sillä on 1,55 kilogrammaa.

Lisätiedot: Vantaan Musiikki

 

16.05.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy