Casio ja C. Bechstein siirsivät flyygelin digipianoon

Image

Digitaalipianoja valmistava Casio ja perinteisestä akustisista soittimistaan tunnettu C. Bechstein julkistivat kaksi uutta pianoa – GP-300 ja GP500 – joiden äänimaailmaa on kehitetty yhteistyössä. Sen seurauksena tarjolla on kolme erilaista C. Bechstein -flyygeliä: Berlin Grand, Hamburg Grand sekä Vienna Grand, jokainen omine ominaispiirteineen.

Kaikkinensa soittimissa on valittavissa 26 eri soittosoundia jotka tuotetaan Casion kehittämällä uudella AiR Grand -äänitekniikalla

Image

GP-300- ja GP500-mallien koskettimistot valmistetaan itävaltalaisesta kuusesta ja muutoinkin luvataan erittäin perinteistä pianomaista soittotuntumaa.
256 äänen polyfonia riittää runsaastikin pedaalia käytettäessä ja valmistaja lupaa, että myös vaimennuspedaalin toiminta kaikkine akustisesta pianosta tuttuine ilmiöineen on pystytty siirtämään GP-malleihin.

Akustisesta soittimesta on haettu mallia myös kansi kiinni / kansi auki -sävytykseen, jolla voidaan muokata sointikuvaa neljän eri variaation puitteissa.
Kokonaan suljetun ja täysin avoimen kannen vaikutuksia simuloivien vaihtoehtojen lisäksi tarjolla ovat puoliksi kiinni oleva sekä kokonaan soittimesta irrotettu kansi.  

Esiintymistilan akustiikkaa simuloiva hallikaiku on DSP-prosessorin tuotoksia ja sisältää 12 erilaista  muunnelmaa aiheesta.

Brilliance- ja Chorus-efektit ovat tuttuja digitaalipianoista, samoin mahdollisuus jakaa koskettimisto kahteen rinnakkaiseen vyöhykkeeseen, joilla voi ohjata itsenäisesti kahta eri soundia (esim. basso + soolo- tai sointusoittoon sopiva soundi).

Duet-toimintoa taas voi käyttää vaikkapa soittotunnilla, se nimittäin jakaa myös koskettimiston kahteen osaan, mutta kumpikin puolisko soi samalla soundilla ja samassa oktaavialassa.
Liitännät kaksille kuulokkeille tukevat osaltaan tätä käyttötapaa.

Mahdollisuus tallentaa omaa soittoa cd-normin mukaisena audiona USB-tikulle on nykyaikaa. Soittimet keskustelevat lisäksi midi-kielellä ja niissä on omat sisäiset sekvensserinsä soiton taltioimiseen midi-muodossa.

 

Image
Image

 

 

GP-300:n ja GP500:n omien kaiuttimistojen ohessa ääni voidaan myös kytkeä erilliseen äänentoistojärjestelmään linjatason mono/stereo-lähtöjen kautta.

Kummassakin pianossa on lisäksi linjatason mono/stereo-tulot ulkoisen äänilähteen liittämistä varten.

Uutuuspianojen omalle esittelysivustolle voit siirtyä tämän linkin kautta (aukeaa uuteen ikkunaan)

Lisätiedot: F-Musiikki