Celestion Neo V-Type – kevyt ja erotteleva

Celestionin uutuuksiin kuuluu Neo V-Type -kaiutinelementti, jonka todetaan tuottavan aikaisemmista v-tyypin kaiuttimista tutun modernin vintage-soundin. Painoa vaan on paljon vähemmän.


12-tuumainen Celestion Neo V-Type on varustettu neodyymimagneetilla, mikä selittää puolet alhaisemman painon verrattuna tavalliseen v-tyypin elementtiin. Neodyymielementti tuo valmistajan mukaan myös sointiin hieman enemmän nuottien erottelevuutta etenkin särösoundilla soitettavissa yksiäänisissä linjoissa.

Neo V-Typen puhdasta soundia kuvaillaan sitäkin selkeäksi ja erottelevaksi, kiitos ylemmän keskialueen ja ylätaajuuksien toiston. Kaiken kaikkiaan kokonaisuutta luonnehditaan hyvin tasapainoiseksi.

Celestion Neo V-Typen kaiutinelementti on kiinnitetty teräspellistä prässättyyn runkoon. Elementin nimellinen läpimitta on 305 millimetriä, ja kuparista valmistetun puhekelan läpimitatta taas on 44 millimetriä.

 


Elementti on saatavilla 8 tai 16 ohmin impedanssilla, ja nimelliseksi tehonkestoksi ilmoitetaan 70 wattia. Taajuusvaste ulottuu 75 hertisistä 5 kilohertsiin, ja elementin kartion luonnollinen resonanssitaajuus vapaassa tilassa on 75 hertsiä. Herkkyydeksi ilmoitetaan 98 desibeliä.

Celestion Neo V-Type painaa 1,9 kiloa.

Ohessa taajuuskäyrä:

 

Celestion Neo V-Typen soundista saa erinomaisen kuvan tästä Pete Thornin tekemästä esittelyvideosta:

Lisätiedot: EM Nordic

05.11.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy