Ciari Guitars Ascender – pro-tason matkakitara

Yhdysvaltalaisen Ciari Guitarsin perustaja Jonathan Spangler on lakimies ja keikkaileva kitaristi. Työnsä vuoksi hän matkustaa paljon, ja halusi sen vuoksi kehittää matkakitaran. Sellaisen, jolla voisi oikeasti soittaa keikkojakin.

Näin syntyi Ciari Guitarsin Ascender, jota yhtiö valmistaa tilauksesta. Kitarat kasataan Nashvillessa, ja laadun takaa ”yhteistyö” soitinrakentaja Joe Glaserin kanssa.
Ascenderissa on patentoitu taittomekanismi, jossa kaula taittuu saranakohdastaan vasten rungon takaosaa. Tämän mahdollistavat alumiinisen kaulasaranan ohella kääntyvät kaularaudat sekä kelluva rullatalla. Rungon sisällä olevan vivun avulla puolestaan lasketaan kielten jännite 53,52 kilogrammasta 1,36 kilogrammaan.

 

Soittokuntoon oikaistuna kitaran kaula näyttää takaa tällaiselta.

 

Kuljetusta varten voi hankkia valmistajan oman selkärepun.

Ciari Guitars Ascender on ominaisuuksiltaan ihan vakuuttavan oloinen kitara: mallista riippuen runko on lehmusta tai leppää, kaula mahonkia, ja otelauta puolestaan eebenpuuta tai pau ferroa varustettuna 22 medium jumbo -tyypin nauhalla. Nauhatyöt viimeistellään PLEK-robotilla.


Kaulan ja rungon liitos on tehty ruuvein, ja kielten soiva pituus on 24 3/4 tuumaa. Kitaraan on asennettu Graph Techin Ratio -virityskoneistot, Tune-o-Matic -talla sekä kaksi Seymour Duncanin ‘59s -humbuckeria.
Kolmiasentoisen valitsimen lisäksi mikeille on omat päällekkäin stäkätyt volume- ja tone-säätimet sekä kytkimet kelojen puolitusta varten. Rungon takaosa on avoin, mutta tärkeitä osia suojaa muovipleksi.

Ciari Guitarsin Ascender painaa reilun 3,8 kiloa, ja se on saatavilla muutamana eri värisenä mallina, mutta perusominaisuudet ovat saamat. Ihan halvalla tämä soitin ei matkaan lähde, sillä hinnat ovat valmistajan sivustolla 3249 – 3699 dollarin haarukassa.

Lisätiedot: Ciari Guitars

07.06.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy