Clavia Nord Piano 3 – reilusti uutta

Image

Clavia ilmoittaa, että punaisen menestyspianon kolmas sukupolvi on nyt valmiina nostamaan soittokokemuksen ihan uudelle tasolle – kiitos uuden ja ällistyttävän koskettimiston sekä sen myötä erittäin autenttisesti painotetun ja todella konserttitason flyygeliä vastaavan soittotuntuman, jonka ominaisuuksista pääsee nauttimaan aiempaa laajempaan eli yhden gigatavun muistiin mahtuvan Nord Piano -soundikirjaston soinneilla.  

Image

Nord Piano 3:ssa on 88 kosketinta, joiden painotus ja liikkeen tunnistus on toteutettu uudella tekniikalla. Pintamateriaalin tuntuman luvataan muistuttavan aitoa norsunluuta, kun itse koskettimen vastetta taas kuvaillaan flyygelimäiseksi ja soittodynamiikkaan hämmentävän tarkasti reagoivaksi. Osansa tässä on kolmen sensorin tekniikalla, jonka kerrotaan tunnistavan koskettimen liikkeet kaikilla soittovoimakkuuksilla.
Uuden sensorit tunnistavat myös nopeuden jolla kosketin vapautetaan, ja sen myötä myös soinnin sammutusnopeutta voi hallita omalla soittotatsillaan.

Uusi koskettimisto mahdollistaa myös aidolle akustiselle soittimelle ominaisen soittotekniikan: nyt onnistuu saman sävelen toistaminen nopeasti ilman, että kosketin päästetään täysin ylös ennen uutta painallusta. Näin muodoin uusi ääni sulautuu jo soivaan ääneen, eikä uuden ja aiemman väliin jää katkosta.

Fatarin valmistamat koskettimistot säädetään yksilöllisesti Clavian tehtailla niin, että soittotuntuma on tasainen koko koskettimisto mitalla.

Soittimen mukanaa toimitetaan Nord Triple -pedaali.

Neljän erilaisen vastekäyrän ansiosta Nord Piano 3:n koskettimiston voi sovittaa omaan soittodynamiikkaan helposti.
Layer- ja split-toiminnoilla taas saa soitettua kahta soundia päällekkäin kerrostettuna tai rinnakkain.

 

Image

Steroefektit kruunaavat sointipuolen ja niiden joukossa on myös yliohjattua putkivahvistinta jäljittelevä särö.
Erilliset reverb- ja delay-efektit tekevät täsmämaustamisesta helppoa, ja tremoloa, panorointia, kehämodulaattoria sekä wah-efektiä voi ohjata realiajassa pedaalilla.

Image

Myös OLED-näyttö on uusi ja tarjoaa Clavian mukaan paremman näkyvyyden.

Image

Nord Piano 3 painaa 18,2 kg ja sillä on pituutta 1287 mm, korkeutta, 121 mm  ja syvyyttä 340 mm.

Lisätiedot: Into-Luthman